Angajații care au lucrat în regim de telemuncă pot primi 2.500 de lei din partea statului

Angajații care au lucrat în regim de telemuncă pot primi 2.500 de lei din partea statului

Angajații care au lucrat în perioada stării de urgență în regim de telemuncă vor primi câte 2.500 de lei de la Guvern. Banii se vor acorda la cererea și prin intermediul angajatorului. Totodată, Guvernul ar putea sprijini salariul celor cărora li s-a redus timpul de lucru plătit.

Condiția pentru ajutorul de 2.500 de lei este ca persoana respectivă să fi lucrat cel puțin 15 zile lucrătoare în regim de telemuncă, pe perioada Stării de Urgență, notează ziare.com.

Din pachetul de masuri nou adoptate mai face parte sprijinirea reducerii cu până la 50% a timpului de lucru al angajaților. Dacă apelezi, ca angajator, la reducerea timpului de muncă pentru angajat, atunci îl vei plăti cu 50% din salariu, iar statul oferă o indemnizație de 75% din diferența dintre salariul inițial si salariul de după modificarea programului de munca.

Sumele se vor plăti prin același mecanism de rambursare ca la somajul tehnic. Bugetul estimat pentru pachetul de masuri este 2,5 miliarde de lei si pot beneficia până la 700.000 de angajați.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
750

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...