Angajaţi de la UPU, reclamaţi la şefii judeţului! "Ferească Dumnezeu să se confirme lucrurile!"

Angajaţi de la UPU, reclamaţi la şefii judeţului! "Ferească Dumnezeu să se confirme lucrurile!"
Comportamentul unor angajaţi de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Mavromati a fost reclamat de pensionarii care au participat, marţi, la Instituţia Prefectului la Consiliul Consultativ, pentru soluţionarea problemelor vârstnicilor.

Aceştia şi-au spus oful în faţa prefectului Costică Macaleţi şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu.

Într-un memoriu, pensionarii au menţionat că la Unitatea de Primire Urgenţe personalul îi tratează cu indiferenţă, iar în ceea ce priveşte Ambulanţa, aceştia spun că trebuie să aştepte prea mult până când ajunge la ei.

“La Spitalul Judeţean Mavromati de la primire, de jos, te întâmpină nişte doamne care sunt veşnic încruntate, cu un ton al vocii repezit. Cred că cei care vin la fişier pentru diferite probleme nu vin de plăcere. Omul vine că are un necaz. Cred că ar trebui căutaţi oameni care să ştie să se comporte în relaţiile cu publicul, cred că nu le costă nimic dacă sunt mai drăguţe, mai amabile. Sunt persoane care au probleme cu auzul, văzul, de la ţară care nu au toată ziua treabă cu spitalul. O vorbă bună este un lucru mare. Când chemi salvarea te întreabă vârsta şi dacă ai peste 80 de ani vine foarte greu şi motivează că nu au maşini disponibile. Există vreun ordin, lege a Ministerului Sănătăţii care spune ce vârstă trebuie să aibă cel care solicită salvarea?", se arată în memoriu.

La sesizarea persoanelor vârstnice, preşedintele CJ a simţit nevoia să îşi ceară scuze pentru indiferenţa şi modalitate unor cadre medicale de a trata pacienţii.

“Este nepermis. Dacă lucrurile se confirmă, şi să ferească Dumnezeu să se confirme, trebuie luate măsuri foarte severe. Nu putem să facem discriminări, că dacă e pensionar îl trecem pe o listă de aşteptare şi luăm pe altcineva", a spus Gheorghe Sorescu.

La rândul său, prefectul Costică Macaleţi a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să facă verificări atât la UPU, cât şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

"Omenii să-şi facă datoria cu simţ de răspundere, pentru ce sunt plătiţi", a precizat prefectul Costică Macaleţi.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

astăzi, 20:32
64

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

astăzi, 19:26
199

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

astăzi, 18:47
95

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...