Angajați de la Spitalul Județean suspecți pentru furt de alimente

Angajați de la Spitalul Județean suspecți pentru furt de alimente

Doi angajați din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Botoșani au intrat în atenția Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), după ce conducerea unității sanitare a făcut o reclamație către IPJ Botoșani, susținând că cei doi ar fi furat alimente.

Fapta s-ar fi petrecut la finalul lunii august, însă reclamația a fost făcută către Inspectorat abia pe 4 septembrie. 

În ziua cu pricina, managerul celei mai mari unități sanitare din județ, împreună cu directorul medical, au luat la întrebări tot personalul din bucătărie și au verificat încăperea. Deși toți angajații au dat din umeri, afirmând că nimeni nu știe nimic, camerele de luat vederi din unitate au spus contrariul.

„La data de 4 septembrie 2021 am fost sesizați de către reprezentanți ai Spitalului Județean Botoșani cu privire la faptul că alimente din blocul alimentar al unității spitalicești, au fost găsite, ambalate, într-un recipient pentru deșeuri, fiind depozitate în acel loc de către angajați ai unității, în vederea sustragerii acestora”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Conform procesului verbal, în coșul de gunoi unde ar fi trebuit să se afle deșeuri, erau două pungi cu legume, dintre care una cu mazăre, una cu păstăi și opt kilograme carne. Toată această cantitate de mâncare ar fi trebuit să suplinească 50 de porții de hrană pentru bolnavi, în ziua respectivă.

Doina Caba, directorul unității, a sesizat și comisia de disciplină, iar cei doi angajați sunt cercetați. Însă, nu au vrut să recunoască în niciun moment săvârșirea faptelor.

„Este adevărat, a fost făcută o sesizare către Poliție. Dosarul a fost înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani în vederea atribuirii unui număr unic și continuarea cercetărilor sub aspectul comiterii infracțiunii de delapidare. Având în vedere că și comisia de disciplină și poliția este în cercetare conducerea spitalului așteaptă rezultate de la aceste două cercetări”, a declarat Doina Caba, managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1342

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9803

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1314

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...