Angajați ai Direcției Silvice Botoșani, condamnați pentru tăieri ilegale de pădure!

Angajați ai Direcției Silvice Botoșani, condamnați pentru tăieri ilegale de pădure!
Doi angajați ai Direcției Silvice Botoșani au fost condamnați de magistrații Curții de Apel Suceava, după ce au fost judecați pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fiind acuzați de tăierea ilegală a peste 300 de metri cubi de lemn, în urmă cu patru ani.

Furtul a fost constatat în cantonul Comori- Pomârla, din districtul Dorohoi, iar ancheta dispusă în urma unei sesizări venite de la un localnic a scos la iveală că pădurarul Rafael Ţipirigan ar fi avut cunoştinţă de aceste fapte. Valoarea prejudiciului în acest caz a fost stabilită la 100.000 de lei.

Gheorghe Temnianu, fost șef de district la Dorohoi, ar fi ascuns aceste ilegalități.

Comisia de disciplină a Direcţiei a decis la acea vreme încetarea contractului de muncă în cazul pădurarului şi suspendarea pe cinci luni a şefului de district.

Cei doi au fost condamnați inițial de Judecătoria Dorohoi la câte un an de închisoare cu suspendare, dar au făcut recurs, în cazul lui Gheorghe Temnianu, magistrații suceveni stabilind o amendă penală mai mică.

De asemenea, cei doi au de plătit daune către RNP Romsilva-Direcția Silvică Botoșani de 60.286 de lei.

"Admite recursurile declarate de inculpaţii Ţipirigan Rafael şi Temnianu Gheorghe împotriva sentinţei penale nr. 312 din data de 26.06.2012 pronunţată de Judecătoria Dorohoi în dosar nr. 4179/222/2011. Casează în parte sentinţa penală mai sus arătată şi în rejudecare: Înlătură, din sentinţa penală atacată, dispoziţia de condamnare a inculpatului Temnianu Gheorghe pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 248 Cod penal. Condamnă pe inculpatul Temnianu Gheorghe pentru comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, prev. de art. 249 alin. 1 Cod penal, prin schimbarea încadrării juridice din infracţiunea prev. de art. 248 Cod penal, la pedeapsa de 6.000 lei amendă penală. În temeiul art. 81 Cod penal, suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicate inculpatului pe o durată de 1 (un) an, termen de încercare stabilit în conformitate cu prevederile art. 82 alin. 2 Cod penal. În temeiul art. 359 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului Temnianu Gheorghe asupra disp. art. 83 Cod penal. Reduce cuantumul despăgubirilor materiale la care inculpaţii Ţipirigan Rafael şi Temnianu Gheorghe au fost obligaţi a le achita în solidar părţii civile RNP Romsila – Direcţia Silvică Botoşani de la suma de 105.522,76 lei la suma de 60.286,89 lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu sunt contrare prezentei decizii. Cheltuielile judiciare din recurs, avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Definitivă", se arată pe site-ul Curții de Apel Suceava.

"S-au tăiat 370 de metri cubi de lemn, majoritatea stejari groși. Au fost într-o parcelă pe care pădurarul a avut-o în exploatare la acea vreme", a declarat Sorin Corduneanu, Directoru Direcției Silvice Botoșani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
21

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
21

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
50

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...