Angajați ai Consiliului Județean, chemați la Departamentul pentru Luptă Antifraudă!

Angajați ai Consiliului Județean, chemați la Departamentul pentru Luptă Antifraudă!
Mai mulți angajați din cadrul Consiliului Județean Botoșani au fost chemați, săptămâna trecută, la București, la Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF), pentru a da o serie de explicații privitor la proiectul de reabilitare și modernizare a Spitalului Județean Mavromati.

Investiția de la cea mai mare unitate spitalicească din județ a intrat în atenția DLAF în anul 2014, după ce a fost depusă o sesizare privind presupuse ilegalități în derularea proiectului, respectiv modul de achiziție și unele plăți.

De curând, cei de la DLAF au cerut noi documente de la Consiliul Județean, iar mai mulți angajați implicați în derularea acestui proiect au fost chemați să dea declarații.

“Comisia care a fost la acea dată, în 2010, a fost chemată la DLAF, la București. Au fost cerute documente legate de licitații, de plăți. Prin 2012 au fost și două cereri de plată blocate. Au fost chemați angajați de la investiții, de la juridic, de la dezvoltare proiecte", a precizat Gheorghe Sorescu, președintele Consiliului Județean.

Costurile cu lucrările de reabilitare și modernizare a Spitalului Județean, încheiate în anul 2014, s-au ridicat la 61 de milioane de lei, valoarea nerambursabilă de la Uniunea Europeană fiind de 48,3 milioane lei.

 

Spune-ne opinia ta