Andronescu: Stacheta pentru titularizare ar trebui ridicata mai sus de nota 7

Andronescu: Stacheta pentru titularizare ar trebui ridicata mai sus de nota 7
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat joi ca, in opinia sa, nota 7 pentru titularizarea in invatamant ar trebui modificata incepand de anul viitor, astfel incat stacheta pentru intrarea in sistem sa fie ridicata mai sus.

"Pentru intrarea in invatamant, filtrul numit definitivat este extrem de important. Sigur, al doilea filtru este titularizarea, pentru ca cel care promoveaza titularizarea ramane definitiv in sistemul de invatamant, titular, si, indiferent daca i se restrange postul sau nu, inspectoratul trebuie sa-i gaseasca un post in alta scoala. Si acolo eu am fost cea care, in mandatul anterior, am ridicat stacheta de la 6 pentru mediul urban la 7 pentru toata lumea si, sigur, acum este prea tarziu pentru examenul care urmeaza, dar cred ca in continuare va trebui sa ridicam aceasta stacheta si mai sus", a spus ministrul Educatiei.

In opinia lui Andronescu, este foarte important ca in sistemul de invatamant sa intre oameni care sa aiba calificarea necesara si in acest sens a anuntat ca Ministerul Educatiei isi propune atragerea de fonduri europene pentru organizarea de cursuri de formare profesionala.

Ministrul Educatiei s-a declarat multumit de procentul de promovare la examenul de definitivat, de peste 65%, pe care il considera "rezonabil" fata de situatia din alti ani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 22:03
481

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
47

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
60

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...