Andronescu: Ne gandim sa intoarcem clasa pregatitoare la gradinita

Andronescu: Ne gandim sa intoarcem clasa pregatitoare la gradinita
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca autoritatile au intampinat foarte multe dificultati in amenajarea claselor pregatitoare, sustinand ca dupa primul semestru se va face o evaluare in care va fi luata in considerare intoarcerea clasei zero la gradinita, informeaza agentia de stiri Mediafax.

O declaratie similara a facut si premierul Victor Ponta, care a participat la deschiderea noului an scolar la Colegiul National "Spiru Haret" din Targu-Jiu.

Ecaterina Andronescu a afirmat, luni, la Targu-Jiu, ca eforturile pentru amenajarea claselor pregatitoare au fost "extraordinare", intrucat in urma cu doua-trei luni "nu exista absolut nimic".

"Anul scolar a inceput cu preocuparile noastre pentru clasa pregatitoare. In urma cu doua-trei luni nu exista absolut nimic, nici bani, nici lucrarile demarate pentru ca anul scolar sa poata sa inceapa. De aceea eforturile au fost extraordinare si din partea Guvernului, care a asigurat resursele, si a celor care trebuia sa pregateasca aceasta clasa pregatitoare. Niciun inspector nu a fost in concediu, a fost primul mesaj pe care l-am transmis. La fel si directorii de scoala. Acum sunt bucuroasa sa anunt ca clasa pregatitoare incepe in conditii normale, toate cadrele sunt calificate, sunt titulare, dar si cei care suplinesc sunt cadre didactice calificate", a spus Andronescu.

Ea a precizat ca au fost desfiintate laboratoare de chimie sau fizica din scoli sau au fost divizate sali de sport pentru a face loc claselor pregatitoare.

"Am intampinat foarte multe dificultati si s-au produs foarte multe perturbatii, in sensul ca exista sali de sport care s-au divizat sau sali care si-au schimbat obiectul de activitate intrucat trebuia sa incapa aceste clase pregatitoare. Sunt laboratoare de chimie, de fizica din scoli gimnaziale care au fost desfiintate ca sa faca loc claselor pregatitoare. Ne-a parut nespus de rau, pentru ca cei care au decis ca aceasta clasa sa mearga la scoala si sa nu ramana in gradinita cred ca au gresit si s-au produs o serie de perturbatii", a mai spus ministrul Educatiei.

Andronescu a precizat ca dupa primul semestru se va face o evaluare, luandu-se in considerare intoarcerea clasei pregatitoare la gradinita.

"Dupa primul semestru vom face o evaluare si ne gandim sa intoarcem clasa pregatitoare la gradinita. Ea sa ramana in invatamantul obligatoriu pentru ca este normal ca, inainte de scoala, copilul sa intre intr-o forma de pregatire, dar, sigur, trebuie sa inlaturam aceste aspecte despre care am vorbit si sa redam spatiile destinatiilor pentru care ele au fost facute", a mai spus Andronescu.

Ea a precizat ca suma investita de minister doar pentru mobilierul pentru clasa pregatitoare a ajuns la 26 de milioane de lei, eforturile facute pentru dotarea claselor zero fiind foarte mari.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Targu Jiu, la deschiderea noului an scolar, ca, din punctul lui de vedere, este necesar si util ca "faimoasa clasa pregatitoare" sa functioneze de anul viitor in cadrul gradinitei, nu al scolii, sustinand ca autoritatile "au dat batai de cap parintilor".

"Pentru mine e o mare onoare si placere, ca in fiecare an de altfel, sa fiu la Tagu Jiu, la deschiderea anului scolar. Este o placere si vreau sa le urez succes in primul rand tuturor elevilor, incepand cu faimoasa clasa pregatitoare pe care de anul viitor o vad necesara si utila in cadrul gradinitei si nu in cadrul scolii. Cred ca ne-am grabit putin si am dat multe batai de cap parintilor cu aceasta clasa pregatitoare, cred ca cei mai mici trebuie sa ramana inca un an acolo unde au inceput gradinita, dupa care, cand vin la scoala, sa fie cat mai bine pregatiti", a spus Ponta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
187

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
189

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
275

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...