ANDRONESCU: Diplomele de la Spiru Haret nu pot fi recunoscute, fie ca vorbim de studentii care au terminat in acest an sau acum cinci ani!

Ecaterina Andronescu a declarat astăzi că toţi absolvenţii de specializări la distanţă sau fără frecvenţă la nivel naţional în cadrul Universităţii Spiru Haret deţin diplome ilegale care nu vor fi recunoscute niciodată.

"Cei care au terminat la Spiru Haret şi au parcurs forme de învăţământ neacreditate, normal că nu vor intra în legalitate, iar diplomele lor nu pot fi recunoscute, fie că vorbim de studenţii care au terminat în acest an sau acum cinci ani. Noi am trimis o hotărâre de guvern prin care se detaliază cum pot intra universităţile în legalitate, iar pe site-ul ministerului se detaliează centrele naţionale Spiru Haret unde există specializări ilegale. Acele persoane care au diplome emise de Spiru Haret, cum ar fi diplomele emisă la ID sau fără frecvenţă vor fi anulate şi se vor face controale de către A.R.A.C.I.S", a afirmat Ecaterina Andronescu, citata de Realitatea.net.

Ministrul Educaţiei a precizat totuşi că în Bucureşti Spiru Haret are secţii ID acreditate în cadrul anumitor facultăţi şi anumitor specializări.

"În Bucureşti, Spiru Haret are specializări acreditate la distanţă, dar în rest, toate centrele din ţară ID şi FR sunt ilegale, iar diplomele nu sunt recunoscute şi vor fi anulate", a anunţat ministrul Andronescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
8

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
172

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
115

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...