Andronescu cere sesiune extraordinara a Parlamentului, pentru modificarea Bac-ului

Andronescu cere sesiune extraordinara a Parlamentului, pentru modificarea Bac-ului
Dupa ce a anuntat rezultatele dezastruoase de la examenul de Bacalaureat, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca va cere ca Parlamentul sa se reuneasca intr-o sesiune extraordinara pentru modificarea Legii invatamantului, privind organizarea unui examen diferentiat in 2013.

Ministrul a dat asigurari ca modificarile nu ii vor viza pe elevii care dau Bac-ul in sesiunea din toamna, pentru ca "ar fi incorect fata de cei care au promovat acum".

"La atatea ordonate de urgenta date de Boc, una nu mai conta, pentru a face modificarile necesare, sa se asigure o pregatire speciala pentru clasa a XII-a, anul scolar sa se incheie mai devreme pentru a avea timp sa se pregateasca elevii", a declarat, la Antena 3, Gheorghe Radulescu, presedintele Agentiei de Evaluare a Calitatii Educatiei.

Astfel, pentru profilul real din filiera teoretica, acestea sunt matematica si proba transdisciplinara din stiinte (fizica, chimie, biologie).

Elevii de la profilul umanist din filiera teoretica ar urma sa dea o proba la o limba de circulatie internationala si o proba transdisciplinara din geografie, istorie, stiinte socioumane.

Pentru filiera tehnologica, vor fi o proba scrisa disciplinara specifica profilului si una transdisciplinara specifica domeniului de pregatire, iar pentru filiera vocationala - o proba practica sau scrisa, dupa caz, specifica profilului.

Legea Educatiei mentioneaza, in prezent, ca Bac-ul diferentiat se aplica generatiei de elevi care intra in clasa a IX-a in anul scolar 2012 - 2013, deci examenul diferentiat sa fie sustinut, prima data, in 2016.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
74

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
101

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
948

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...