Anchetă pentru furt demarată de Poliție, în cazul unui iaz alimentat cu apă din rețeaua publică

Anchetă pentru furt demarată de Poliție, în cazul unui iaz alimentat cu apă din rețeaua publică

Polițiștii au demarat o anchetă în urma unor sesizări privind alimentarea ilegală a unui iaz din comuna Mihai Eminescu cu apă din rețeaua publică, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt, ancheta desfășurându-se in rem.

„La data de 1 iulie 2022, polițiștii din Botoșani au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană, din comuna Mihai Eminescu, ar fi colectat în mod neautorizat, resursă de apă din rețeaua publică de alimentare, pe care, ulterior ar fi direcționat-o într-un iaz, din aceeași localitate. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-ar fi produs fapta, iar in funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale”, a afirmat Nenişcu.

Reprezentanții companiei Nova Apaserv au efectuat verificări la fața locului, confirmând caracterul ilicit al branșamentului.

Furtul de apă are loc în contextul în care operatorul a limitat furnizarea apei către populație, pe fondul secetei prelungite.

(fotografie generică)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Video răvășitor. O bătrână plânge de fericire că pragul i-a fost trecut de voluntari cu suflet mare

Duminică, 14 August 2022
386

Un video în care o bătrână din Dersca plânge de fericire, după ce pragul său a fost trecut de voluntari veniți în ajutor, se viralizează pe internet.Femeia a fost viz...

O mașină a lovit un cap de pod, s-a răsturnat și a luat foc. Doi tineri au fost răniți – FOTO

Duminică, 14 August 2022
604

Doi tineri au necesitat îngrijiri medicale, în urma unui accident rutier petrecut, duminică, în apropiere de orașul Săveni. Autoturismul în care se aflau a intrat într...

Inundație într-o intersecție recent reabilitată; oamenii au cerut ajutorul pompierilor (fotogalerie)

Duminică, 14 August 2022
975

Intersecția dintre străzile Împărat Traian și Octav Onicescu, din municipiul Botoșani, a fost inundată în urma furtunii de duminică după-amiază. Oamenii au cerut ajutorul pompieri...