Anchetă pentru furt demarată de Poliție, în cazul unui iaz alimentat cu apă din rețeaua publică

Anchetă pentru furt demarată de Poliție, în cazul unui iaz alimentat cu apă din rețeaua publică

Polițiștii au demarat o anchetă în urma unor sesizări privind alimentarea ilegală a unui iaz din comuna Mihai Eminescu cu apă din rețeaua publică, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt, ancheta desfășurându-se in rem.

„La data de 1 iulie 2022, polițiștii din Botoșani au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană, din comuna Mihai Eminescu, ar fi colectat în mod neautorizat, resursă de apă din rețeaua publică de alimentare, pe care, ulterior ar fi direcționat-o într-un iaz, din aceeași localitate. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-ar fi produs fapta, iar in funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale”, a afirmat Nenişcu.

Reprezentanții companiei Nova Apaserv au efectuat verificări la fața locului, confirmând caracterul ilicit al branșamentului.

Furtul de apă are loc în contextul în care operatorul a limitat furnizarea apei către populație, pe fondul secetei prelungite.

(fotografie generică)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bazinul de la Recuperare zace nefolosit, din cauza costurilor la utilități. „Mi se pare de-a dreptul nesimțit” (video)

Sâmbătă, 30 Septembrie 2023
477

Bazinul din incinta Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din Botoșani nu poate fi dat în folosință, din cauza costurilor ridicate la utilități și a lipsei de perso...

Zeci de firme din Botoșani amendate pentru muncă la negru. „Toleranța este zero” (video)

Sâmbătă, 30 Septembrie 2023
405

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a depistat zeci de persoane care munceau la negru, pe raza județului Botoșani, sancționând nu mai puțin de 31 de firme care au plătit serviciile fă...

Calitatea lucrărilor de reabilitare a intrărilor în oraș, contestată în plenul CL (video)

Joi, 28 Septembrie 2023
704

Calitatea lucrărilor de reabilitare executate la intrările în municipiul Botoșani a fost criticată vehement de șeful Direcției de Sport și Agrement (DSA), Eugen Țurcanu, în ședin...