Anchetă pe un pod deteriorat la limita dintre Botoșani și Suceava, după ce hoții au furat bateria de la semafor

S-a întâmplat la podul peste râul Siret, situat la limita de județ, spre Dorohoi. Oficialii DRDP au constatat că a fost sustrasă bateria semaforului de pe partea de pod dinspre județul Botoșani.  

Anchetă pe un pod deteriorat la limita dintre Botoșani și Suceava, după ce hoții au furat bateria de la semafor

   Foto: monitorulsv.ro

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a anunțat că, în cursul săptămânii trcute, semaforizarea de la podul peste râul Siret de pe DN 29A, Zvoriștea, la limita de județ cu Botoșani, este compromisă deoarece, la nici 24 de ore de la instalarea semafoarelor, a fost sustrasă bateria semaforului de pe partea de pod dinspre județul Botoșani.  

Lucrătorii de la Secția de Drumuri Naționale Suceava au solicitat prezența unui echipaj de poliție la fața locului, în vederea demarării unei anchete. 

Podul de la limita dintre județe are o lungime de 172 de metri și a fost construit pe grinzi metalice în 1933, fără a fi reabilitat și modernizat.

Are așadar o vechime de 90 de ani și prezintă probleme de siguranță confirmate de un expert tehnic.

Tocmai din cauza stării tehnice, scrie Monitorul de Suceava, expertul tehnic a stabilit semaforizarea și circulația pe mijlocul podului, astfel încât să circule doar câte un autovehicul pe pod.

Traficul este restricționat pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone pe osie.

În locul acestui pod vechi urmează a fi ridicat un pod nou. Investiția va fi realizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar Consiliul Județean Botoşani a emis certificatul de urbanism pentru acest obiectiv.

Sunt în lucru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție.

Până când se va face efectiv podul nou, circulația trebuie să se desfășoare pe podul actual, iar restricțiile pe un singur sens au fost introduse tocmai pentru ca acesta să mai reziste, încheie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani angajează medici pentru Botoșani, Săveni și Darabani: Lista locurilor de muncă a AJOFM Botoșani

Monday, 30 September 2024

Pentru medici primari specializați în Medicină internă este scos la concurs un post. Candidații trebuie să aibă studii superioare. Salariul este de 17162 lei. Postul este pe perioadă n...

Anunț AJOFM Botoșani: În atenția agenților economici!

Monday, 30 September 2024

„Pentru accesarea contului dumneavoastră din PULS este necesară setarea unei parole folosind link-ul: puls.anofm.ro și adresa de e-mail la care aveți acces (dacă ați avut un cont in SEMM) ...

Proiect USR: Imobilele pentru care s-au folosit 30% materiale reciclate nu vor mai plăti impozite locale 3 ani!

Monday, 30 September 2024

Proiectul are ca scop îmbunătățirea semnificativă a gestionării, reciclării și valorificării acestor deșeuri în România. Inițiativa vine ca răspuns la nevoile urgente de a...