Ancheta mitei de la Bac 2010: Audieri greoaie, exista persoane care si-au schimbat declaratiile!

Ancheta mitei de la Bac 2010: Audieri greoaie, exista persoane care si-au schimbat declaratiile!

 TITIANA UNGUREANU  

Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, Titiana Ungureanu, sustine ca au fost audiate pana acum mai multe persoane in cazul mitei la BAC de anul acesta, insa ancheta va fi una de durata.

Reamintim ca in timpul examenului de Bacaluareat de anul acesta, parintele unei eleve a depus o sesizare ca la Liceul de Arta, in timpul probelor scrise, elevii ar fi dat bani membrilor comisiei din acea unitate, fiind vorba despre elevi de la un liceu din Stefanesti. Sumele care s-ar fi strans de la acestia variau intre 150 si 300 de lei.

"Inca se fac cercetari in acest caz. Au fost audiate mai multe persoane, si elevi, dar si parinti si cadre didactice. Va dura ancheta foarte mult, pentru ca este un volum foarte mare de munca. Sunt foarte multe persoane de audiat", a declarat Titiana Ungureanu.

Nici ancheta in ceea ce priveste mita de la BAC de anul trecut, de la Colegiul Economic, nu a fost finalizata, din cauza volmului mare de munca si a numarului mare de persoane de audiat.

"Pentru cazul de mita de anul trecut, de la Bacalaureat, procurorul are de audiat peste 100 de persoane, persoane foarte dificile. A trecut si timp, este adevarat, dar sunt persoane care au dat initial niste declaratii, iar acum revin asupra lor. Le este teama sau nu-i mai intereseaza pur si simplu, pentru ca unii si-au rezolvat problemele. Este foarte dificil", a declarat Titiana Ungureanu, prim-procuror adjunct in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
31

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
155

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...