Anchetă la Spitalul Municipal din Dorohoi, unde o pacientă a filmat gândaci (video)

Anchetă la Spitalul Municipal din Dorohoi, unde o pacientă a filmat gândaci (video)

Este anchetă la Spitalul Municipal din Dorohoi, acolo unde o pacientă a filmat gândaci. Femeia era internată alături de băiețelul ei, iar imaginile au fost postate pe internet.

Spitalul se apără și spune că în acel salon se făcuse dezinsecție cu două zile înainte, însă cum sectorul pentru copii funcționează într-un pavilion vechi de 37 de ani, apar și asemenea situații. Direcția de Sănătate Publică anchetează situația.

Femeia în vârstă de 20 de ani a ajuns la Spitalul Municipal Dorohoi la începutul săptămânii, și a rămas internată cu băiețelul ei de un an. Nu a trecut mult și, la câteva ore după internare, a descoperit că gândacii mișună nestingheriți în salon, în baie și chiar în pat!

„Pe jos, la ușa la baie, i-am văzut prin baie, pe lângă pat, pe tavan și după s-au suit și în pat, pe mână la băiat. Domnul director a spus că o să discute cu personalul cu care am stat eu acolo și o să-i sancționeze", a spus femeia pentru ȘtirileProTV.ro.

Tânăra a filmat gândacii și a postat imaginile pe o rețea socială. În câteva ore, atât conducerea spitalului, cât și Direcția de Sănătate Publică s-au autosesizat și au început să facă propriile anchete.

Și, cu toate că spitalul a făcut o dezinsecție imediat după apariția imaginilor, chiar și inspectorii DSP care au ajuns acolo au găsit gândaci la pediatrie.

Teodor Ferariu, director DSP Botoșani: „Au constatat că cele sesizate se confirmă. Pe hol au găsit, chiar după operațiunea de dezinsecție și li s-a recomandat să încerce și alt tip de insecticid care poate e mai eficient în cazul gândacilor".

Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi: „Acest bloc materno-infantil este într-un proces de reabilitare total, are 37 de ani. Avem doi angajați care acționează conform protocoalelor și care fac dezinsecție ori de câte ori este nevoie sau când sunt solicitați de șefii de secție".

Conducerea spitalului a cerut explicații scrise angajaților si urmează să decidă dacă îi va sancționa.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Actriţa Sanda Toma a murit la 88 de ani

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
188

Acriţa Sanda Toma a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 88 de ani. Ea a fost considerată „unul dintre membrii cei mai importanți ai familiei Teatrului de Comedie&rd...

Polițiștii de frontieră, duși la pușcărie pentru familiarizare

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
210

Un nou scandal a izbucnit în Ministerul de Interne după ce a fost semnat un protocol între Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), Inspectoratul General al Poliției de Fronti...

Laurienii au spus „prezent” voluntariatului pentru vitamine (fotogalerie)

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
305

Câteva sute de kilograme de fructe și legume au fost donate de laurieni la finalul acestei săptămâni grație campaniei inițiate de Direcția Generală de Învățământ Preu...