Anchetă la Spitalul Municipal din Dorohoi, unde o pacientă a filmat gândaci (video)

Anchetă la Spitalul Municipal din Dorohoi, unde o pacientă a filmat gândaci (video)

Este anchetă la Spitalul Municipal din Dorohoi, acolo unde o pacientă a filmat gândaci. Femeia era internată alături de băiețelul ei, iar imaginile au fost postate pe internet.

Spitalul se apără și spune că în acel salon se făcuse dezinsecție cu două zile înainte, însă cum sectorul pentru copii funcționează într-un pavilion vechi de 37 de ani, apar și asemenea situații. Direcția de Sănătate Publică anchetează situația.

Femeia în vârstă de 20 de ani a ajuns la Spitalul Municipal Dorohoi la începutul săptămânii, și a rămas internată cu băiețelul ei de un an. Nu a trecut mult și, la câteva ore după internare, a descoperit că gândacii mișună nestingheriți în salon, în baie și chiar în pat!

„Pe jos, la ușa la baie, i-am văzut prin baie, pe lângă pat, pe tavan și după s-au suit și în pat, pe mână la băiat. Domnul director a spus că o să discute cu personalul cu care am stat eu acolo și o să-i sancționeze", a spus femeia pentru ȘtirileProTV.ro.

Tânăra a filmat gândacii și a postat imaginile pe o rețea socială. În câteva ore, atât conducerea spitalului, cât și Direcția de Sănătate Publică s-au autosesizat și au început să facă propriile anchete.

Și, cu toate că spitalul a făcut o dezinsecție imediat după apariția imaginilor, chiar și inspectorii DSP care au ajuns acolo au găsit gândaci la pediatrie.

Teodor Ferariu, director DSP Botoșani: „Au constatat că cele sesizate se confirmă. Pe hol au găsit, chiar după operațiunea de dezinsecție și li s-a recomandat să încerce și alt tip de insecticid care poate e mai eficient în cazul gândacilor".

Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi: „Acest bloc materno-infantil este într-un proces de reabilitare total, are 37 de ani. Avem doi angajați care acționează conform protocoalelor și care fac dezinsecție ori de câte ori este nevoie sau când sunt solicitați de șefii de secție".

Conducerea spitalului a cerut explicații scrise angajaților si urmează să decidă dacă îi va sancționa.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
15

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
19

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...