ANCHETĂ la Botoșani, după BAC! Vezi cine este vizat!

ANCHETĂ la Botoșani, după BAC! Vezi cine este vizat!
Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani va declanșa o anchetă la nivelul județului, vizați fiind mai mulți profesori evaluatori din sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat.

Potrivit Mihaelei Huncă, inspectorul general al ISJ Botoșani, după contestații, în cazul a șase elevi din Vaslui, au fost diferențe mari de notare între nota primită initial și cea de după reevaluarea lucrărilor.

Sunt șase lucrări cu diferențe de notare mai mari de 1,5 puncte. Patru lucrări sunt la Limba și Literatura Română cu diferențe de notare între 1,60 și 2,45 puncte, una la geografie, cu o diferență de notare de 2 puncte, și teza de la istorie, unde a fost o eroare la calculul mediei.

Huncă a anunțat că profesorii corectori de la aceste lucrări cu siferențe mari de notare vor fi cercetați disciplinar.

“Noi vom primi numele profesorului care a notat aceste lucrări, vom face o comisie și fiecare om va fi anchetat disciplinar. Inspectoratul Școlar Județean, în termen de cinci zile, va analiza în detaliu fiecare situație în parte și în cazul în care vor fi abateri atunci se vor aplica și sancțiuni, conform metodologiei, începând cu observație scrisă, avertisment, chiar se pot diminua salariile dar și suspendarea dreptului de mai putea participa în comisii la BAC pentru o perioadă de la un an la cinci ani", a declarat Mihaela Huncă.

Șefa ISJ a mai ținut să precizeze că se va pune pe viitor accent pe activități de formare în cazul profesorilor care participă la examenele naționale.

“Vom lua și măsuri la nivelul județului, în special cu profesorii de Limba și Literatura Română, pentru că nu este singura dată când între nota inițială și nota de la contestații avem creșteri de la nota inițială la cea de la contestațiii. Nu este ceva general dar pentru acest segment și pentru toți profesorii care vor participa la evaluarea lucrărilor pentru examenele naționale împreună cu Casa Corpului Didactic vom face activități de formare cu aplicabilitate practică mai ales că o să predomine aplicarea baremului în corectarea unei lucrări astfel încât orice eroare să nu existe. Eu le recomand tuturor să corecteze corect, să aplice întocmai baremul", a mai spus Huncă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
112

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
458

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
176

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...