Anchetă internă la Poliție după strigătul de ajutor al unei tinere din Botoșani. „Mă urmărește și mă hărțuiește!”

Maria V. a prezentat situația prin care trece de ani de zile pe site-urile de socializare în speranța că poate primește un sfat sau o îndrumare. Maria scrie că este hărțuită atât online, cât și în viața de zi cu zi de un individ din Botoșani. 

Această postare se vrea a fi un strigăt de ajutor. Poate sunt persoane care au trecut prin astfel situații și mă pot ghida. Sunt ani de zile de când individul din fotografie (foto sus nota red.) mă urmărește și mă hărțuiește atât online, cât și în viața de zi cu zi”, a precizat Maria V.

Tânăra spune că a cerut ajutorul polițiștilor din Botoșani, însă aceștia ar fi ridicat din umeri, menționează faptul că bărbatul nu i-ar fi făcut nimic.

Maria V. mai scrie că individul i-ar fi spart toate conturile de socializare, ar fi deschis alte pagini prin care i-ar fi furat identitatea și ar fi luat legătura cu persoane pe care le cunoaște sau chiar cu membrii familiei sale adoptive.

Mai mult decât atât, botoșăneanca spune că i-ar fi furat hainele de pe balcon și s-ar fi îmbrăcat cu ele. Tânăra s-a trezit cu el chiar și la facultatea unde studia, a reușit să afle ce prieteni are și le-ar fi trimis mesaje defăimătoare.

Cele mai recente întâmplări arată că tânărul din Botoșani nu a încetat și este prezent non-stop în locurile în care Maria desfășoară diverse activități, printre care se numără și voluntariatul.

Pe 20 septembrie port o conversație în messenger în legătură cu implicarea mea în campania de ajutor a celor din Galați. Astăzi, 23 septembrie, acest individ contactează reprezentantul asociației pe whatsapp ca fiind fratele meu și că vrea să meargă și el la Galați. Ca să nu mai spun că numărul de whatsapp era cu poza mea. Cum a aflat ce vreau să fac?? Habar nu am, mai ales că abia azi (n.r. 23 septembrie) m-am decis să merg... Am făcut voluntariat, era prezent non-stop prin zonă și mi-a contactat inclusiv formatorii. Merge în diverse locuri și se prezintă drept logodnicul meu”, completează Maria V.

Nemulțumiri față de atitudinea polițiștilor

Maria V. povestește că a cerut din nou ajutorul organelor de lege pentru a fi ajutată, însă oamenii legii nu ar fi luat-o în serios.

Sunt zeci de întâmplări și am ajuns într-un punct în care simt că totul este mult peste puterea mea de toleranță. Mă afectează psihic, simt frustrare că nimeni nu face nimic, că toți ridică din umeri. Ultima dată când am avut contact cu reprezentanții Poliției am ieșit de acolo simțindu-mă vinovată, așa discuție am avut”, a spus Maria V.

Despre experiența Mariei a povestit și o persoană apropiată de a tinerei, care consideră, cu amărăciune, faptul că „mersul la Poliție în Botoșani ar fi inutil.

„Nivelul de hărțuire la care s-a ajuns este absolut incredibil, iar mersul la Poliție în Botoșani este fix inutil. Chiar au ridicat tonul la ea, erau patru reprezentanți ai legii, a ieșit plângând. Ultima dată a vorbit cu o tipă de acolo – empatie ZERO”, a precizat femeia.

Ce spun reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani

Reporterii Știri.Botoșani.Ro au solicitat un punct de vedere de la reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Potrivit acestora, în anul 2022, mai exact în luna martie, a fost depusă o plângere de către tânără pentru infracțiunea de hărțuire. Dosarul a fost soluționat tot în același an, deoarece victima și-a retras plângerea.

La nivelul Poliției Municipiului Botoșani a fost înregistrată o plângere penală depusă de victimă, în luna martie 2022, pentru infracțiunea de hărțuire. Dosarul a fost soluționat în luna mai 2022, fiind înaintat unității de parchet competente cu propunere de clasare, întrucât victima și-a retras plângerea”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Cât despre acuzațiile la adresa comportamentului polițiștilor, reprezentanții IPJ informează că s-a deschis o anchetă internă pentru a verifica cele sesizate.

În ceea ce privește informațiile apărute în spațiul public cu privire la modul de gestionare al cazului respectiv, de către polițiști, conducerea Inspectoratului a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern, pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri de la procedurile legale”, a adăugat Delia Nenișcu.

Din informațiile obținute, tânăra va fi chemată la sediul Poliției pentru a povesti cele petrecute și pentru ca oamenii legii să vadă ce măsuri se pot lua în situația de față. Mai mult decât atât, polițiștii informează faptul că se poate solicita emiterea unui ordin de protecție, conform noii legislații. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Gata concursul pentru postul de manager la „Mavromati”: Corneliu Prepeliță, director cu acte în regulă!

astăzi, 11:55

Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a organizat concurs pentru ocuparea postului de manager al unității sanitare. Luni la amiaz...

Școlile din Botoșani unde elevii se vor întoarce mai repede în bănci, după renovare. „Nu mai pot invoca acest argument folosit și ca o scuză” (video)

astăzi, 10:15

În ședința ordinară aferentă lunii septembrie, Eugen Țurcanu, consilier local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, i-a solicitat primarului Cosmin Andrei...

Șosele cu bucluc pentru șoferii botoșăneni. „Se pregătește să devină un crater” / „Nu există zi dată de la Dumnezeu să nu sun” (foto, video)

Monday, 30 September 2024

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local pentru luna septembrie, Eugen Țurcanu, ales local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, a avut o interpelare...