Anchetă de durată a IPJ, la Vorniceni! "Imediat după ședință unui cetățean de acolo i s-a dat foc la locuință"

La aproape o lună de la ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) de la Vorniceni, ancheta dispusă chiar a doua zi după ședință de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean încă nu a fost finalizată.

Compartimentul de control din cadrul IPJ verifică toate dosarele existente, stadiul cercetărilor şi măsurile dispuse, dar și activitatea celor doi polițiști de acolo.

Mai mulți cetățeni din Vorniceni, dar și cei din conducerea Primăriei, s-au plâns în ședința ATOP că în ultimii doi ani au fost zeci de furturi în comună, dar hoții nu au fost prinși, case sparte, iar unii oamenii sunt nevoiți să doarmă în pod de frică. Sătenii i-au mai acuzat pe polițiștii din comună că ar încerca să acopere unii răufăcători, motiv pentru care unele cazuri nu ar fi fost soluționate.

În ședința de la Vorniceni, șeful ATOP, Dumitru Zmău, a cerut schimbarea celor doi lucrători de poliție de acolo, dar până acum nu s-a luat nicio decizie privitoare la aceștia.

“Imediat după ședință unui cetățean de acolo i s-a dat foc la locuință. Am discutat cu șeful Inspectoratului de Poliție și mi-a spus că s-au dispus verificări acolo să se analizeze toate cauzele penale rămase cu autori necunoscuți și oficial nu avem la ATOP nicio informare cu privire la rezultatul controlului. Probabil când se va finaliza vom fi informați, trebuie să ne aducă la cunoștință ceea ce au dispus. Probabil că e un volum de muncă mai mare și durează. Noi nu ne amestecăm în ancheta lor, ei își fac treaba și o să ne informeze și atunci când vom avea un raport îl vom prezenta. Noi am făcut o propunere privind schimbarea celor doi lucrători de acolo, dar Inspectoratul de Poliție dispune asta, nu noi", ne-a declarat Dumitru Zmău.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Sănătății a început distribuirea iodurii de potasiu în farmacii!

astăzi, 17:54

Sâmbătă, 11.09.2024, „în stocul Direcţiilor de sănătate publică şi a farmaciilor comunitare înscrise în program se mai aflau 27.936.239 comprimate iodură de potas...

CFR Călători suplimentează trenurile cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva: Cât costă o călătorie de la Botoșani!

astăzi, 15:35

Au fost adăugate vagoane suplimentare încă de joi, iar pentru vârful de trafic estimat între 11 și 16 octombrie compania pune la dispoziția călătorilor întreaga capacitat...

Activități de informare preventivă desfășurate de ISU Botoșani în mai multe localități din județ! (foto)

astăzi, 14:19

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgenț...