Anchetă a Poliției la Secția de Psihiatrie din Botoșani, după ce un pacient de 47 de ani a murit

Moartea unui pacient, în Botoșani, a ajuns în atenția Poliției. Un bărbat de 47 de ani s-a stins în timp ce era internat la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean „Mavromati”.

În dosarul penal deschis, anchetatorii iau în calcul și posibilitatea ca decesul să fi survenit în urma unei greșeli medicale.

Bărbatul care a murit era internat de săptămâna trecută în secția exterioară de Psihiatrie, în urma unui sevraj, după consumul masiv de alcool, numit și sevraj etanolic, care se manifestă, de regulă, prin halucinații, tremurături și hipertensiune.

Potrivit știrileprotv.ro, într-o dimineață, cadrele medicale au văzut că el respira cu dificultate și au cerut un consult neurologic la Spitalul Județean. Starea bărbatului s-a deteriorat, însă rapid și a fost chemată Ambulanța. Când echipajul a ajuns, omul era în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și fac acum cercetări.

Potrivit lor, sunt luate în calcul o moarte naturală a pacientului din cauza unor afecțiuni, dar și un posibil malpraxis.

Se fac verificări pentru a se stabili dacă pacientul nu a fost cumva sedat prea puternic de către medici, iar asta să îi fi adus sfârșitul.

Și unitatea medicală face o anchetă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Casa Memorială „Nicolae Iorga” marchează 152 de ani de la nașterea istoricului

astăzi, 20:56
47

Luni, 5 iunie 2023, aniversăm 152 de ani de la nașterea celui mai mare istoric român, Nicolae Iorga. Cu acest prilej, Casa Memorială „N. Iorga” din Botoșani, locul unde şi-...

Cum sunt batjocoriți mii de săteni din Botoșani. Blestemul apei și risipirea banilor

astăzi, 15:54
358

Deși au rețea de apă potabilă, localnicii dintr-o comună se chinuie fără apă de aproape trei decenii. De vină este o magistrală veche de alimentare pe care nu o schimbă nimeni. În plu...

Un medic botoșănean spune cum să te lași de fumat. Postul anti-tutun poate fi realizat în cinci zile

astăzi, 15:48
507

Fumul de țigară conține aproximativ 69 de substanțe cangerigene. Tocmai de aceea medicii consideră fumatul unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate. Medicii DSP de la Botoșani spu...