Anchetă a Poliției la Secția de Psihiatrie din Botoșani, după ce un pacient de 47 de ani a murit

Anchetă a Poliției la Secția de Psihiatrie din Botoșani, după ce un pacient de 47 de ani a murit

Moartea unui pacient, în Botoșani, a ajuns în atenția Poliției. Un bărbat de 47 de ani s-a stins în timp ce era internat la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean „Mavromati”.

În dosarul penal deschis, anchetatorii iau în calcul și posibilitatea ca decesul să fi survenit în urma unei greșeli medicale.

Bărbatul care a murit era internat de săptămâna trecută în secția exterioară de Psihiatrie, în urma unui sevraj, după consumul masiv de alcool, numit și sevraj etanolic, care se manifestă, de regulă, prin halucinații, tremurături și hipertensiune.

Potrivit știrileprotv.ro, într-o dimineață, cadrele medicale au văzut că el respira cu dificultate și au cerut un consult neurologic la Spitalul Județean. Starea bărbatului s-a deteriorat, însă rapid și a fost chemată Ambulanța. Când echipajul a ajuns, omul era în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și fac acum cercetări.

Potrivit lor, sunt luate în calcul o moarte naturală a pacientului din cauza unor afecțiuni, dar și un posibil malpraxis.

Se fac verificări pentru a se stabili dacă pacientul nu a fost cumva sedat prea puternic de către medici, iar asta să îi fi adus sfârșitul.

Și unitatea medicală face o anchetă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
14

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
284

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
170

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...