ANAT propune trecerea bacsisului pe nota de plata la restaurant

ANAT propune trecerea bacsisului pe nota de plata la restaurant
"Multe restaurante vor renunta sa mai plateasca la negru chelnerii. Tinand la negru bacsisul, aceasta poveste nu ajuta nimanui".

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) propune Ministerului Finantelor tiparirea bacsisului pe nota de plata din restaurante, transmite Mediafax. Initiativa este agreata de o parte dintre proprietarii localurilor, care cred ca vor avea un control mai bun asupra veniturile restaurantului.

Corina Martin, presedintele ANAT si al Federatiei Asociatiilor Patronatelor din Turism (FAPT), a declarat ca cele doua organisme solicita Ministerului Finantelor legalizarea bacsisului in restaurante. "Asta inseamna ca scot la alb si bacsisul chelnerului, care astfel va fi declarat si fiscalizat", a mentionat Martin.

De asemenea, conform presedintelui ANAT, restaurantele isi vor stabili nivelul "atentiei" platite chelnerilor, care trebuie sa fie undeva peste 10%, iar in acest fel statul va colecta mai multe taxe si impozite.

"Multe restaurante vor renunta sa mai plateasca la negru chelnerii. Tinand la negru bacsisul, aceasta poveste nu ajuta nimanui", a afirmat Martin, care a aratat ca in mai multe tari, printre care si Statele Unite ale Americii, bacsisul in restaurante este legalizat si fiscalizat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
4

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
132

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
42

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...