ANALIZE MEDICALE FICTIVE pentru 800 de pacienţi. Medicii falsificau rezultatele

ANALIZE MEDICALE FICTIVE pentru 800 de pacienţi. Medicii falsificau rezultatele
42 de medici şi angajaţi ai unor laboratoare de analize medicale au fost ridicaţi, în această dimineaţă, şi duşi la audieri pentru că ar fi fraudat bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu peste 500 de mii de euro. Anchetatorii susţin că aceştia falsificau buletinele de analize medicale după ce pierdeau probele biologice. 800 de persoane, în numele cărora s-au emis bilete de trimitere false, au fost audiate.

S-a întâmplat în București. Medicii falsificau rezultatele analizelor. 800 de persoane au primit analize fictive. Aceştia erau trataţi pentru boli de care nici nu sufereau.
 
Ancheta vizează 42 de medici şi angajaţi ai laboratoarelor acuzaţi că au pus în pericol viaţa a mii de pacienţi prin falsificarea buletinelor de analize. Laboratoarele nu aveau reactivi şi aparatură care să permită realizarea în mod corect a analizelor medicale.
 
Cele mai multe dintre rezultate era puse după ochi. Procurorii susţin că bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost prejudiciat astfel cu 500.000 de euro pentu că s-au emis 14.000 de bilete de trimitere false. "Înseamna o încalcare a legii, trebuie sa raspunda este important ca sa se intample asta pentru ca va aparea o culpabiizare globala a breslei medicale", a spus Vasile Cepoi, citat de Realitatea TV.

În scandal este implicat şi un medic cardiolog de la Spitalul Elias. Sergiu Bârsan, în vârstă de 40 de ani, a fost ridicat dintr-o pensiune din Drobeta Turnu Severin. Poliţiştii de la IPJ Mehedinţi aveau pe numele lui un mandat de aducere, eliberat de Tribunalul Bucureşti. Medicul are calitatea de învinuit.
 
"Am pus în executare un madat de aducere, emis de parchetul de pe lângă tribunalul Bucureşti, privind pe un doctor de la Spitalul Elias. Acesta e implicat în acţiuni de înşelăciune", a spus Toni Graf, şef Investigaţii Criminale IPJ Mehedinţi.  Acţiunea este coordonată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti în colaborare cu poliţiştii de la Capitală.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
752

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
354

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
100

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...