Analize gratuite, cu programare, la Secţia de Pediatrie şi la Maternitate!

Analize gratuite, cu programare, la Secţia de Pediatrie şi la Maternitate!

 Codruta Plesca  

  Specialiştii de la laboratoarele de analize medicale de la Secţiile de Obstetrică şi Ginecologie şi de la Secţia de Pediatrie efectuează, lunar, gratuit, analize pentru sute de pacienţi, care vin cu trimitere de la medicul specialist.

Potrivit Codruţei Pleşca, şefa laboratoarelor de la Spitalul Judeţean, aceste analize gratuite, pentru care s-a încheiat contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, se fac în baza programărilor iar banii alocaţi ajung pentru jumătate de lună.

  “Analizele gratuite care se execută în acest moment în laboratoarele de la Pediatrie şi Maternitate se fac pe bază de programare, fiind circa 30 de pacienţi pe zi, bineînţeles în limita fondurilor pentru că ne-am dori fonduri măcar duble pe aceste două locaţii. Facem toate analizele pe care le prevedere Casa de Asigurări gratuit. În ultima lună au fost 600 de pacienţi cu analize la Maternitate şi Pediatrie. Cele două locaţii la suma care ne-a fost alocată la acest moment, printr-o planificare, acoperă un număr de 15 zile", a declarat Codruţa Pleşca.

Astfel de analize gratuite nu se pot face acum şi la laboratorul central de la Spitalul Judeţean, întrucât nu a fost încheiat contract cu CJAS, lucru ce se doreşte a fi realizat în acest an.

“Este durerea noastră şi doleanţa noastră, ne-am acreditat, deşi acest laborator este cel mai vechi din judeţul Botoşani, şi cu profesionişiti, biologi, chimişti, ni s-a impus să avem o serie de acreditări. A trebuit să obţinem toate acreditările, şi le-am obţinut încă din luna august, dar cu toate documentele pe care le avem nu am reuşit să intrăm în contract cu Casa de Asigurări înaintea contractării din 2014 şi în ţară au mai fost prcedente cu laboratoare acreditate în cursul anului şi au reuşit să intre totuşi în contract pe perioada contractării. Ar fi fost o mână întinsă pentru noi şi pacienţi", a declarat şefa laboratoarelor de analize medicale de la Spitalul Judeţean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...