ANAF restrictioneaza temporar serviciul online prin care iti poti accesa dosarul fiscal

ANAF restrictioneaza temporar serviciul online prin care iti poti accesa dosarul fiscal
Agentia Nationala de Administrare Fiscala restrictioneaza accesul la meniul "spatiul privat al contribuabilului" de pe portalul ANAF in perioada 24-25 octombrie, informeaza institutia printr-un anunt postat pe pagina sa de internet. Meniul iti permitea sa iti vizualizezi online dosarul fiscal, dar si istoricul declaratiilor fiscale depuse.

Potrivit Fiscului, masura este necesara pentru a putea asigura depunerea declaratiilor electronice pe portalul ANAF in perioada mentionata.

"Lucram pentru ameliorarea performantelor tehnice", mai precizeaza institutia in anunt.

"Spatiul privat al contribuabilului" este o facilitate existenta pe portalul ANAF, disponibila celor care detin un certificat digital inregistrat la Fisc pentru depunerea online a declaratiilor fiscale. Prin intermediul acestei aplicatii, contribuabilii au acces la propriul dosar fiscal si pot sa afle informatii despre vectorul fiscal (obligatiile fiscale pentru care sunt inregistrati si datele de raportare).

De asemenea, cu ajutorul acestui serviciul online, contribuabilii pot vizualiza situatiile declaratiilor fiscale depuse si pot chiar genera copii pentru oricare dintre aceste declaratii. In plus, aplicatia permite si vizualizarea situatiei sintetice a unui contribuabil, unde sunt afisate informatii referitoare obligatiile de plata restante.

Serviciul ANAF care faciliteaza accesul online la dosarul contribuabilului functioneaza pe calculatoarele cu sistem de operare Windows.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
198

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
420

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
120

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...