ANAF a secretizat recuperarea prejudiciului de 60 milioane euro din dosarul lui Dan Voiculescu

ANAF a secretizat recuperarea prejudiciului de 60 milioane euro din dosarul lui Dan Voiculescu
Opinia publică nu va afla niciodată dacă ANAF a recuperat pe deplin prejudiciul de 60 milioane euro din dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru spălare de bani.

Într-un răspuns oficial, ANAF susţine că această procedură este secretizată, astfel că cetăţenii obişnuiţi nu au voie să afle dacă suma cu care Voiculescu a păgubit statul va fi recuperată.
 
Gândul.info a formulat o cerere în baza legii 544/2001 privind accesul la informaţii de interes public, în care solicitam ca ANAF să explice cum decurge procedura de recuperare a prejudiciului din dosarul lui Dan Voiculescu.

Curtea de Apel a stabilit că statul trebuie să recupereze 60 de milioane de euro de la Dan Voiculescu şi a dispus sechestru pe o serie de bunuri, precum clădirile în care funcţionează Antena 3, Antena Tv Group sau GRIVCO.

In consecinţă, în cererea noastră, am solicitat ANAF să explice dacă, spre exemplu, a încheiat contracte cu aceste entităţi pentru închirierea sediilor care acum au intrat în proprietatea statului. De asemenea, am solicitat să ni se spună dacă au fost demarate procedurile de evacuare a societăţilor care ocupă aceste sedii aparţinând statului.

În replică, ANAF a transmis într-un răspuns oficial că toate aceste detalii sunt secrete, astfel că presa şi opinia publică nu au dreptul să le afle. "Totodată, cu privire la furnizarea de informaţii, altele decât cele publicate pe site-ul ANAF, menţionăm că, potrivit art. 11 alin. (2) din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi pct. 11.1 din H.G. nr. 1050/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală acestea sunt supuse secretului fiscal", se arată în răspunsul ANAF.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acoperișul unei case din Botoșani a fost cuprins de flăcări, proprietara a suferit un atac de panică! (foto)

astăzi, 14:06
62

Un incendiu s-a produs, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie de pe strada Ion Pilat, din municipiul Botoșani. Acoperișul unei case s-a aprins de la un scurtcircuit.În mo...

Autovehicul de 37.500 de lei furat din Italia, oprit la Rădăuți-Prut de polițiștii de frontieră!

astăzi, 13:30
79

S-a întâmplat în a doua zi de Paște, în jurul orei 12:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut - I.T.P.F. Iași.Acolo s-a prezentat pentru efectuarea f...

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
69

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...