An dificil pentru spitalele botosanene: Vezi cu ce bugete se descurca in 2011!

An dificil pentru spitalele botosanene: Vezi cu ce bugete se descurca in 2011!
Noile clasificari atribuite spitalelor botosanene de catre Ministerul Sanatatii au reprezentat o lovitura grea! Unitatile spitalicesti au pierdut cel mai mult pe partea de finantare, astfel ca sistemul sanitar botosanean, si asa subfinantat, devine din ce in ce mai bolnav. In repetate randuri, managerii spitalelor, mai ales cei care se opun comasarii, au sustinut ca, si dupa noua clasificare, au fonduri suficiente pentru a se descurca ca si inainte.

Bugetele de venituri si cheltuieli arata insa o alta realitate, in care fondurile au scazut dramatic.

In sedinta de Consiliu Judetean de miercuri, consilierii au aprobat bugetele de venituri si cheltulieli pe anul 2011 ale unitatilor sanitare cu paturi din subordinea Consiliului Judetean.

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, a atras atentia in repetate randuri ca spitalele vor avea de suferit din punct de vedere al finantarii din cauza refuzului consilierilor judeteni de a aproba comasarea.

Bugetul cel mai mare pentru anul 2011, in suma de 70,5 milioane de lei, il are Spitalul Judetean Mavromati. Cea mai mare unitate spitaliceasca din judet a fost clasificata provizoriu in categoria a III-a, cu plan de conformare pana la finalul anului. Practic, pentru a ramane in aceasta categorie, va trebui facuta comasarea cu celelalte spitale. Daca in trimestrul I Spitalul Judetean a avut un buget de 23,05 milioane de lei, treptat, acesta a tot inceput sa scada, astfel ca pentru ultimul trimestru din an bugetul este de 14,3 milioane de lei, din care 5,3 milioane de lei reprezinta cheltuieli de personal.

La Spitalul de Obstetrica si Ginecologie, bugetul din ultimul trimestru al anului s-a injumatatit fata de primul trimestru. Astfel, daca pentru primele trei luni ale anului, spitalul a avut un buget de 4,5 milioane de lei, pentru trimestrul IV bugetul este de doar 2,1 milioane de lei, din care 1,6 milioane de lei reprezinta numai cheltuieli de personal. Bugetul pe tot anul este de 12, 1 milioane de lei.

Aceeasi situatie este si la Spitalul de Psihiatrie, care de la un buget de 4,8 milioane de lei in primul trimestru a ajuns la un buget de 2,4 milioane de lei, in trimestrul IV, din care cheltuielile de personal sunt de 1,7 milioane de lei. Bugetul pe intreg anul este de 15,5 milioane de lei.

Cel mai bine sta Spitalul de Copii, care a reusit ca in ultimul trimestru sa aiba un buget de 4,3 milioane de lei, mai mare decat in primul trimestru, cand a fost de 4,1 milioane de lei. Cheltuielile de personal pe ultimul trimestru sunt in suma de 2,7 milioane de lei. Bugetul total pe anul 2011 este de 16,7 milioane de lei.

Sanatoriul de Pneumoftiziologie de la Podriga are pentru trimestrul IV un buget de 662.000 de lei, fata de 834.000 de lei in primul trimestru. Cheltuielile de personal de la aceasta unitate pentru ultimele trei luni din an sunt de 442.000 de lei. Bugetul pe 2011 este de 2,8 milioane de lei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
52

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
57

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
423

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...