Ampla actiune a politistilor in Piata Centrala a municipiului Botosani!

Politia Municipiului Botosani, in colaborare cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi Botosani, a organizat si desfasurat miercuri o actiune pe linia prevenirii si combaterii cu fermitate a incalcarii normelor generale de comert din Piata Centrala, in vederea asigurarii cadrului de legalitate pentru desfasurarea comertului cu produse alimentare si nealimentare. Actiunea s-a desfasurat in intre orele 09.00-11.30.

La actiune au participat, alaturi de politistii din cadrul Politiei Municipiului Botosani, si politisti de la Posturile Comunale de politie, studenti ai Academiei de Politie Bucuresti aflati la IPJ Botosani in stagiul de practica, jandarmi din cadrul IJJ Botosani, precum si lucratori din cadrul OJPC, DSV si DSP Botosani.

"Actiunea a vizat in principal protejarea comeciantilor autorizati impotriva actelor si faptelor ilicite de comert, precum si protectia consumatorilor in vederea prevenirii achizitionarii unor produse expirate, contrafacute sau neambalate corespunzator", a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

In acelasi timp, in zona Pietei Centrale a Municipiului Botosani au continuat activitatile zilnice demarate din data de 09.02.2009, in scopul prevenirii si combaterii cu fermitate a comertului ilicit cu tigari de provenienta straina, precum si a schimbului ilegal de valuta. In cadrul actiunii desfasurate au fost legitimate 57 de persoane, verificate 3 bagaje si 6 certificate de producator, fiind constatate si aplicate 26 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 6.890 lei, 16 dintre sanctiunile contraventionale fiind aplicate pentru incalcarea prevederilor Legii nr.12/1990, care reglementeaza activitatile comerciale ilicite.

Au fost totodata confiscate bunuri bunuri industriale (textile si articole de uz gospodaresc) si alimentare (dulciuri, paste fainoase, produse din peste etc.) in valoare totala de 2.665 lei. Bunurile alimentare confiscate au fost predate reprezentantilor DSV care au procedat la distrugerea lor prin stropirea cu produse petroliere.

"In timpul actiunii de ieri, C. Ana, de 26 de ani, din municipiul Botosani, a fost depistata in Piata Centrala din municipiu in timp ce efectua acte de comert cu produse alimentare, fara a detine documente care sa ateste provenienta acestora, calitatea sau termenul de valabilitate. Cea in cauza a fost sanctionata contraventional conform prevederilor Legii nr. 12/1990 cu amenda in valoare de 1.000 lei, iar bunurile identificate in valoare de circa de 500 lei au fost confiscate", a mentionat Manuela Ieremie.

In vederea asigurarii unui climat de legalitate in zona pietei centrale, asemenea activitati vor continua si in perioada urmatoare, orice act sau fapt de comert ilicit urmand a fi combatut cu fermitate de catre politisti, se arata in comunicatul IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România, „vicecampioană" la morții de pe șosele. „Se ascunde adevărata problemă!"

astăzi, 07:58

România se află la coada clasamentului, la nivelul Uniunii Europene, când vine vorba despre siguranța rutieră. Ultimul loc este Bulgaria, cu 82 de morți la milionul de locuitori, lipit...

Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani!

astăzi, 07:40

Botoșănenii pot beneficia de un tur ghidat al Sinagogii, care va fi deschisă începând cu ora 20.00. Evenimentul numit Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani are loc pe 19 octombri...

În miezul nopţii, liniştea e spartă de sunetul telefonului!

astăzi, 07:14

În miezul nopţii, liniştea e spartă de sunetul telefonului. Bărbatul îi spune repede soţiei: – Răspunde tu. Dacă e pentru mine, nu sunt acasă. Femeia ridică receptorul ...