Americanii aduc in Romania elicoptere de lupta si tancuri

Americanii aduc in Romania elicoptere de lupta si tancuri
Armata americana muta o brigada de aviatie in Germania, iar de acolo aparate vor ajunge in mai multe tari din estul Europei, printre care si Romania. De asemenea, in tara noastra sosesc si tancuri si transportatoare de trupe.

Este vorba despre brigada a 10-a de elicoptere de lupta, iar in tara noastra vor ramane definitiv cateva dintre acestea, anunta Digi 24.

"Partenerul american, prin Biroul de cooperare al SUA la Bucuresti, ne-a confirmat faptul ca Brigada a 10-a Aviatie va fi dislocata in Germania si va desfasura exercitii in regiunea Marii Negre si in sprijinul operatiunii 'Atlantic Resolve'. De asemenea, elemente ale Brigazii a 10-a vor fi dislocate si pe teritoriul Romaniei", a declarat ministrul Apararii, Mihnea Motoc.

Alte tari in care vor ajunge elicopterele pentru exercitii sunt Polonia si Lituania.

Digi 24 mai anunta ca in brigada detasata in Germania s-ar afla circa 60 de elicoptere, printre care Chinooks si BlackHawks.

Totodata, un batalion de infanterie mecanizata, cu transportatoare de trupe de tip M2 Bradley si cu tancuri M1 Abrams va ajunge in Romania si Bulgaria, informeaza Stars and Stripes.

In plus, un batalion cu tancuri M1 Abrams va acoperi Estonia si Letonia, in timp ce un altul va opera in Germania.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
71

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
253

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
569

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...