Amenzile de circulatie pot fi platite direct de pe telefon. Cum trebuie sa procedezi?

Amenzile de circulatie pot fi platite direct de pe telefon. Cum trebuie sa procedezi?
Aplicatia "Plateste Amenda" este singura facilitate din Romania care permite plata amenzii de circulatie auto, prin card bancar, direct din telefon, informeaza auto.ro intr-un document de presa publicat recent. Serviciul este disponibil, in prezent, doar in resedintele de judet din tara. Intr-o faza urmatoare, serviciul va fi extins la nivelul intregii tari.

Potrivit art. 109 din Codului Rutier, contravenientul, cu exceptia persoanei juridice, poate achita, in termen de cel mult doua zile lucratoare de la data primirii procesului-verbal de constatare a contraventiei, jumatate din minimul amenzii prevazute de lege.

Amenzile de circulatie se pot plati:

-la casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori a altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile publice locale, indiferent de localitatea pe a carei raza functioneaza acestea, de cetatenia, domiciliul, sau de resedinta contravenientului ori de locul savarsirii contraventiei;
-la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei;
-online, pe ghiseul.ro.

De-acum, insa, soferii au posibilitatea sa achite, oricand si oriunde s-ar afla, contravaloarea amenzii auto din aplicatia Auto.ro, pe care si-o pot instala gratuit pe telefonul mobil.

"Aplicatia este extrem de utila soferilor care au amenzi de platit si opteaza sa plateasca jumatate din minimul amenzii prevazute de lege, fiindu-le mai usor sa se incadreaze in termenul de 2 zile lucratoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contraventiei, deoarece o pot plati de oriunde si la orice ora", se precizeaza in documentul de presa al Auto.ro.

Concret, procesul de plata a amenzii auto din aplicatia de mobil Auto.ro este simplu si rapid: soferii completeaza datele procesului verbal, achita amenda prin card bancar si primesc confirmarea, respectiv dovada platii, prin e-mail.

In plus, platforma ofera utilizatorului posibilitatea sa aleaga localitatea de domiciliu (domiciliul fiscal) catre care se va face plata.

Fiind in format electronic, dovada platii amenzii poate fi regasita cu usurinta in caz de necesitate.

"Tehnologia ne da posibilitatea sa accedem la servicii de plata mai avansate, care sa raspunda adecvat stilului de viata tot mai alert si dinamic al utilizatorilor. Astfel, oferim soferilor posibilitatea de a beneficia de un nou sistem de plata mobile. Implementarea platii amenzii din telefonul mobil vine in completarea serviciilor de plati auto utilizate cu succes: Rovinieta, RCA, Parcare", a declarat Sergiu Gamureac, Director Executiv Auto.ro.

Tot prin aceasta aplicatia Auto.ro, soferii isi pot achizitiona rovinieta si asigurare RCA, dar pot, de asemenea, achita parcarea.

Mai mult chiar, cei care utilizeaza aplicatia beneficiaza si de oferte de la service-uri auto, la cerere, si de locatii auto (benzinarii, spalatorii).

Serviciul de plata a amenzii de circulatie este disponibil momentan in resedintele de judet din tara si in cele 6 sectoare din Bucuresti. Totusi, intr-o faza urmatoare, serviciul va fi extins la nivelul intregii tari.

Citeste materialul complet

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevi și profesori din Botoșani premiați la concursul „Student pentru o zi” de la Suceava!

astăzi, 12:19
3

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, cea de-a XIII-a ediție a Concursului interjudețean pentru licee...

Te plimbi prin parc? Atenție la păsările ocrotite de lege. Ce facem cu un ciuf de pădure căzut din cuib! (Foto, Video)

astăzi, 11:26
84

În perioada primăverii, când puii de ciuf încep primele lecții de zbor, se întâmplă des ca aceștia să cadă pe pământ.Uneori se rănesc, astfel că este n...

Programul complet pentru Zilele Municipiului Botoșani, când urcă pe scenă Carla`s Dreams și Ștefan Bănică!

astăzi, 11:18
236

Deschiderea oficială a evenimentului are loc pe 9 mai, începând cu ora 18:00. Botoșănenii și nu doar se pot bucura de street food, parc de distracții și muzică în aer lib...