Amenzi usturătoare pentru nereguli în magazine!

Mai mulţi agenţi economici din judeţul Botoşani au fost amendaţi de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, după ce au fost găsiţi cu nereguli în timpul unui control ce a fost făcut în perioada premergătoare sărbătorilor pascale.

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au desfăşurat o acţiune de control privind modul de respectare a prevederilor legale la comercializarea produselor alimentare specifice Paştelui, respectiv carne preambalată, ouă, vopsea, ciocolată, produse din cacao, patiserie.

Au fost verificaţi 64 de operatori economici, la 22 fiind depistate abateri. Au fost aplicate 12 avertismente şi 10 amenzi contravenţionale în valoarea totală de 41.000 de lei

“În general, abaterile constatate au fost lipsă de informare, respectiv condiţii de păstrare, denumirea condimentelor folosite, data durabilităţii minimale, neindicarea preţului de vânzare  lizibil şi vizibil, dar şi neafişarea certificatului de la Registrul Comerţului cu datele operatorului economic", a declarat Mirel Rogalschi, comisar-şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta