Amenzi usturatoare pentru cei care distrug domeniul public sau privat al municipiului Botosani!

Amenzi usturatoare pentru cei care distrug domeniul public sau privat al municipiului Botosani!
Consilierii locali au adoptat noi norme de gospodarire, infrumusetare, pastrare a ordinii si curateniei in municipiul Botosani.

Acestea stabilesc obligatiile si raspunderile ce revin institutiilor publice, agentilor economici, asociatiilor de proprietari, celorltate persoane juridice si cetatenilor in domeniul activitatilor edilitar-gospodaresti, conditiilor de utilizare a domeniului public si privat al municipiului Botosani, ordinii, curateniei si igienei publice, intretinerii caracterului estetic-arhitectural a cadrului urban construit, indiferent de proprietarul sau detinatorul constructiilor, intretinerii calitatii mediului natural, administrarii imobilelor de tip condominiu si a intretinerii zonelor limitrofe acestora.

Totodata, a fost stabilit si cunatumul amenzilor pentru cei care incalca aceste norme, iar sanctiunile sunt usturatoare.

De exemplu, cu amenzi cuprinse intre 200 si 500 de lei, pentru persoanele fizice si amenzi cuprinse intre 500 si 1.000 de lei, vor fi amendati toti cei care nu asigura curatenia cailor de acces la incintele si spatiile pe care le detin, precum si curatenia terenurilor pe care le detin, nu mentin curatenia trotuarelor, nu indeparteaza zapada si gheata din dreptul imobilelor pe care pe detin, precum si turturii de gheata formati pe imobilele pe care le detin, deterioreaza mobilierul urban, banci, cosuri, jardiniere, spatiile de joaca sau imprejmuirile de protectie a spatiilor verzi.

Aceleasi sanctiuni vor primi si cei care degradeaza zonele verzi amenajate cu gazon sau arunca in locuri publice resturi alimentare, de tigari, coji de seminte, hartii ori orice alte material. Constatarea si sanctionarea contraventiilor se face de catre persoane imputernicite de primarul municipiului Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
223

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
168

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
45

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...