Amenzi uriase pentru vanzarea in pierdere a produselor

Comerciantii care vor vinde in pierdere produse agroalimentare vor fi sanctionati cu amenda cuprinsa intre 50.000 lei si 100.000 lei, au stabilit ieri deputatii, prin adoptarea unei propuneri legislative privind comercializarea produselor agroalimentare.

Proiectul de lege, care fusese respins de Senat, a fost adoptat de Camera Deputatilor cu 198 de voturi pentru si 5 impotriva, dupa ce primise aviz favorabil din partea Comisiei de agricultura a camerei.

Potrivit acestui proiect de lege, este interzis oricarui comerciant sa ofere sau sa vanda produse agroalimentare in pierdere, adica la un pret egal sau inferior costului de achizitie.

Deputatii au mai stabilit ca receptia marfii poate fi refuzata de catre comercianti, daca aceasta nu indeplineste standardele legale de calitate.

Proiectul de lege prevede ca este interzis oricarui comerciant sa solicite furnizorului de produse agroalimenatre sa nu vanda altor comercianti produse la un pret final mai mic sau egal cu cel cu care el a achizitionat produsele respective.

Proiectul de lege a fost initiat de sapte parlamenatri ai PSD, printre care Victor Surdu si Culita Tarata, initiatorii apreciind ca propunerea legislativa este necesara deoarece Codul de Bune Practici pentru comertul cu produse agroalimentare, incheiat de Ministerul agriculturii cu factorii interesati, nu si-a dovedit eficienta.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
71

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
83

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
109

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...