Amenzi mai mari pentru munca la negru!

Camera Deputatilor a adoptat miercuri o propunere legislativa pentru modificarea Codului Muncii, majorand amenzile aplicate angajatorilor care nu respecta prevederile legale ce reglementeaza incheierea contractului individual de munca.

Deputatii au adoptat, cu 254 de voturi "pentru" si unul "impotriva", propunerea legislativa ce are ca obiect de reglementare modificarea art.276 si completarea art.277 din Codul muncii, in sensul inaspririi cadrului legal privind sanctiunile aplicabile in cazul utilizarii muncii la negru de catre unii angajatori.

Astfel, de la data intrarii in vigoare a noilor prevederi, amenzile aplicate angajatorilor pentru munca la negru vor fi cuprinse intre 3000 si 4000 lei.

"Primirea la munca a persoanelor fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art.16, alin.(1), cu amenda de la 3.000 lei la 4.000 lei pentru fiecare persoana identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 100.000 lei;", se arata in proiectul de lege adoptat de Camera Deputatilor miercuri.

In prezent, cuantumul amenzilor aplicate pentru munca la negru se situeaza intre 1500 si 2000 lei, pentru fiecare persoana identificata.

Totodata, daca angajatorul utilizeaza in mod repetat munca la negru, fapta acestuia constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la 1 la 2 ani sau cu amenda penala.

Raspunderea penala revine, dupa caz, directorului, directorului executiv, administratorului, reprezentantului legal al angajatorului-persoana juridica, respectiv altei persoane imputernicite de catre angajatorul-persoana juridica, angajatorului-persoana fizica ori reprezentantului legal sau altei persoane imputernicite de catre angajatorul-persoana fizica.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
13

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
107

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
498

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...