Amenzi la cantinele studențești - griș expirat din noiembrie și salam de la Crăciun

Sanctiuni contraventionale in urma controalelor efectuate la zece cantine studentesti, pentru nerespectarea legislatiei in domeniul alimentatiei publice. 

Amenzi la cantinele studențești - griș expirat din noiembrie și salam de la Crăciun

"Au fost verificate zece persoane juridice, in urma actiunii fiind aplicate sanctiuni contraventionale - una in valoare de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite si cinci pentru abateri de la HG privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, in valoare de 123.000 de lei", informeaza un comunicat al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB), citata de Agerpres.

Politistii au mai aplicat cinci amenzi pentru nerespectarea prevederilor OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, in valoare de 17.000 de lei, si una pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, valoarea acesteia fiind de 1.500 de lei.

De asemenea, a fost luata masura interzicerii activitatii in cadrul unui obiectiv, pana la remedierea situatiei, fiind confiscata totodata cantitatea de 85 kg de carne expirata.

"Verificarile au vizat legalitatea infiintarii, functionarii si respectarii prevederilor legale in vigoare de catre entitatile juridice, legalitatea actului de comert, provenienta si modul de depozitare a produselor oferite spre vanzare, respectarea normelor de siguranta sanitar-veterinara si igiena, cat si a legislatiei fiscale, urmarindu-se in principal prevenirea si descurajarea faptelor de natura penala si contraventionala ce pot afecta climatul de siguranta publica in zonele facultatilor, campusurilor universitare si caminelor studentesti", se arata in comunicat.

Antena 3 sustine ca inspectorii au gasit gris expirat din noiembrie, salam de la Craciun, margarina veche de doua saptamani si carne congelata fara niciun element de identificare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
1

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
8

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
62

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...