Amenzi de peste un milion de lei aplicate de comisarii de mediu (fotogalerie)

Pe lângă amenzi, comisarii au dat și avertismente unora dintre operatorii economici verificați.

De la începutul anului și până în prezent, Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr de 237 acțiuni de inspecţie și control, conform planului anual de inspecții.

Dintre acestea, 12 au fost planificate, iar 225 au fost neplanificate.

Urmare a acestor inspecții, pentru neconformitățile constatate s-au stabilit în sarcina operatorilor economici măsuri cu termen în vederea remedierii acestora și s-au aplicat 100 sancțiuni principale, din care 45 de avertismente și 55 amenzi contravenționale, în valoare totală de 1.505.500 lei.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu din Botoșani, 24 de amenzi au fost achitate în termenul legal de 15 zile (contravenientul plătind jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege), 12 sancțiuni sunt în termen, 2 sancțiuni au fost trimise în debit către Administrația Financiară și 29 de sancțiuni sunt contestate.

S-a aplicat o sancțiuni complementară de suspendare temporară a activităţii unui operator economic, până la conformarea cu prevederile legale.






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...