Amenzi de 90.000 de lei aplicate șoferilor care transportau țigări în mod ilegal (fotogalerie)

Poliţiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit ţigarete de contrabandă pe care mai multe persoane le achiziţionaseră pentru a le comercializa pe piaţa neagră de desfacere.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 90.000 de lei, iar ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe 1 mai, în jurul orei 17:30, pentru verificarea unor informații deținute de poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Româneşti au organizat și desfășurat o acțiune specifică în zona de responsabilitate, pe timpul căreia au oprit pentru control un autoturism condus de o tânără în vârstă de 20 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite câteva mii de ţigarete de contrabandă.

Persoana a declarat că a achiziţionat ţigaretele de la o persoană necunoscută pentru consum propriu.

Cu o zi în urmă, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al  Poliției de Frontieră Iaşi, pe timpul unor acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, au oprit pentru control un autoturism şi un microbuz, în care în urma controalelor efectuate au descoperit 20.020 de ţigarete de contrabandă.

De asemenea, în aceeași zi, în Punctul de Trecere a Frontierei  Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetățenie ucraineană, în vârstă de 36 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Lituania.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, iar echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit astfel, ascunse şi nedeclarate, în roata de rezervă ţigarete în valoare de aproximativ 1.000 de lei.

„Conform prevederilor legale a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 90.000 de lei, din care 70.000 de lei au fost achitaţi, iar ţigaretele, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoșani.








 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ce spune prefectul Dan Nechifor despre activitatea forțelor de ordine în Centrul Istoric: „Trebuie să ținem cont de...” (Video)

Friday, 11 October 2024

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, are aproape o lună de când a depus jurământul de credință pentru această funcție. Venirea sa la conducerea Instituției Prefectului a ju...

Bani de la Guvern pentru primăriile din Botoșani! Prefect: „Este o veste bună...” (Video)

Friday, 11 October 2024

Unitățile administrativ teritoriale din țară și din județul Botoșani pot primi bani de la Guvern pentru plățile restante către constructorii cu care derulează investiții prin PNRR sau Angh...

Polițiștii din Botoșani au șef cu acte în regulă, media obținută la concurs!

Friday, 11 October 2024

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani are șef cu acte în regulă. În cursul zilei de joi, 10 octombrie, a avut loc concursul pentru ocuparea acestui post. În cu...