Amenzi de 45.000 de lei și 25 de dosare penale pentru transporturi ilegale și furturi de lemne (video)

Amenzi de 45.000 de lei și 25 de dosare penale pentru transporturi ilegale și furturi de lemne (video)

De la începutul acestui an, în județul Botoșani s-au aplicat amenzi în valoare de 54.000 de lei pentru deținere și transport fără documente a maselor lemnoase, în 25 dintre cazurile sancționate întocmindu-se și dosare penale, a declarat, joi, șeful Direcției Silvice (DS), Marius Havriș.

Potrivit oficialului DS, cele mai multe infracțiuni au constat în furturi din fondul forestier, zonele cu cea mai ridicată frecvență în acest sens fiind Pomârla – Cristinești – Ibănești și Balta Arsă.

„Începând din această lună se va proceda la parcurgerea cantoanelor silvice cu al doilea control de fond în cadrul campaniei de toamnă, rezultatele urmând a fi cunoscute și analizate în vederea limitării producerilor de tăieri ilegale până la finele lunii noiembrie. În primele opt luni ale anului au fost realizate un număr de 1.015 acțiuni, ocazie cu care au fost întocmite un număr de 25 de infracțiuni”, a precizat Marius Havriș.

Pe lângă amenzile aplicate, au fost confiscate mase totalizând 138 de metri cubi, cantitate predată în custodie personalului silvic.

 

 

Spune-ne opinia ta