Amenzi aplicate și unelte de pescuit reținute de polițiști în urma unei acțiuni în zona Lacului Stânca Costești

Amenzi aplicate și unelte de pescuit reținute de polițiști în urma unei acțiuni în zona Lacului Stânca Costești

În noaptea de sâmbătă, în intervalul orar 03:00 – 15:00, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi au acționat în cooperare cu specialiști din cadrul Gărzii de Mediu și a Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS), pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale în domeniul piscicol, având în vedere perioada de prohibiție.

Au fost desfășurate verificări în zona Lacului de acumulare Stânca Costești, prilej cu care au fost legitimate 5 persoane și controlat un autovehicul. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 600 de lei și au fost constate 3 infracțiuni la regimul piscicol.

Pe malul afluentului Volovăț al Lacului de acumulare Stânca Costești, în comuna Manoleasa, au fost depistați doi bărbați în timp ce pescuiau.

Unul dintre aceștia, în vârstă de 43 de ani, pescuia în aria protejată, folosind un minciog și reușind să captureze cantitatea de 10 kilograme de pește, din specia crap.

Celălalt bărbat, în vârstă de 52 de ani, folosea două harpoane cu fir naylon și plumb și având montate mai multe ace de pescuit, de diferite dimensiuni.

„În cazul bărbatului de 43 de ani a fost întocmit dosar penal, iar celui de 52 de ani i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura. Toate uneltele de pescuit au fost supuse confiscării”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
660

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1023

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
455

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...