Amenda pentru rovinieta anulata in instanta: Soferul amendat conducea o ambulanta din Botosani!

Amenda pentru rovinieta anulata in instanta: Soferul amendat conducea o ambulanta din Botosani!
Soferul unei Ambulante, care apartine Serviciului Judetean de Ambulanta Botosani, a fost amendat pentru ca circula fara rovinieta, desi legea prevede ca ambulantele sunt exceptate de la plata rovinietei!

Ambulanta, care transporta un pacient catre un spital din tara, a fost inregistrata de aparatele Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale intr-o localitate din judetul Bistrita.

Acest lucru s-a intamplat in luna martie, iar institutia s-a trezit cu un proces-verbal de contraventie, conform caruia trebuia sa plateasca o amenda, dar si o despagubire pentru a Ambulanta a circulat fara rovinieta.

Reprezentantii institutiei au contestat procesul-verbal in instanta si au castigat.

"Amenda a fost in jur de 350 de lei, insa nu am fost nevoiti sa platim pentru ca s-a solutionat in instanta, s-a anulat procesul-verbal de contraventie. A fost prima si ultima amenda, de atunci nu am mai primit nimic", a declarat Radu Nechifor, director tehnic in cadrul SJA Botosani.

Potrivit articolului 3 din O.G. nr. 15/2002, cu modificarile si completarile ulterioare "sunt exceptate de la plata tarifului de utilizare vehiculele deţinute în proprietate sau, după caz, folosite în baza unui drept legal, conform datelor înscrise în certificatul de înmatriculare de: unităţile Ministerului Apărării Naţionale; unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor; serviciile de ambulanţă; serviciile publice comunitare pentru situaţii de urgenţă; Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A.; Serviciul de Protecţie şi Pază".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
817

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
383

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
106

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...