Amendă în cazul priveghiului cu muzică şi grătare, de pe Bulevardul Eminescu!

O femeie a fost amendată de polițiști în cazul priveghiului în stradă de pe Bulevardul Mihai Eminescu.

Vaduva celui care a decedat acum cateva zile a fost sanctionata contraventional in baza Legii 61, pentru tulburarea linistii publice, aceasta primind o amenda in valoare de 200 de lei.

Casa unde aceasta a locuit impreuna cu sotul, dar mai ales trotuarul si strada din apropiere au devenit de cateva zile loc de pelerinaj pentru cei din etnie.

In ciuda amenzii aplicata de politisti, romii au continuat să asculte muzica la maximum în difuzoare și să se plimbe în toiul nopții pe stradă, fără a ține prea mult cont de mașinile care treceau prin zonă.

Reamintim că o porțiune din Bulevardul Mihai Eminescu, din apropierea Școlii nr. 10, s-a transformat de câteva zile într-un adevărat loc de pelerinaj pentru zeci de romi care s-au adunat la priveghiul unei persoane din etnie care a trecut la cele veșnice.

Respectând cu sfințenie tradiția țigănească, romii au încins grătare, pe trotuar fiind pusă o masă pe care au fost așezeate bucatele, iar muzica lăutarilor a răsunat în difuzoare, auzindu-se și de la câteva sute de metri, rudele răposatului făcând tot posibilul ca el să plece cu mult fast pe lumea cealaltă.

Vezi si Muzica si gratare in toiul noptii, pe o strada din Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Județean de Excelență Botoșani organizează testare pentru admiterea în anul școlar 2024-2025!

Thursday, 10 October 2024

Testarea elevilor va avea loc sâmbătă aceasta, pe data de 12 octombrie 2024, la ora 9:00. Elevii vor trebui să fie prezenți în sala de examen între orele 8:30 - 8:45. Centr...

AJPIS: Bani în avans pentru persoanele cu nevoi speciale din Botoșani!

Thursday, 10 October 2024

Suma totală platită este  de 10.754.639  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Indemnizația lunară acordată persoanei cu handicap grav - Bugetul personal c...

Ansambluri folclorice din țară, Ucraina și Republica Moldova, pe scena unui festival dintr-o localitate din Botoșani!

Thursday, 10 October 2024

Evenimentul, programat pentru 13 octombrie 2024, marchează o revenire mult așteptată, ediția anterioară având loc în 2009. Această reluare a festivalului aduce și o noutate: evenime...