Amendă de 5.000 de lei pentru toți șoferii care comit această greșeală. Mulți cred că este legal!

Greșeala uriașă făcută de un șofer în trafic, la Botoșani, a fost aspru sancționată de polițiști.

Amendă de 5.000 de lei pentru toți șoferii care comit această greșeală. Mulți cred că este legal!

   Foto: iDevice.ro

Autoritățile te pot sancționa dur și te pot lăsa cu o gaură uriașă în buget, dacă recurgi la un gest în trafic, la care sigur nici nu te gândeai.

Mulți șoferi nici nu-și dau seama la ce riscuri se supun, dacă iau persoane la ocazie ori transportă oameni fără să aibă autorizație.

Un bărbat de 69 de ani, din Botoșani, a recurs la un gest inconștient. Acesta a fost tras pe dreapta, pe data de 4 noiembrie, de către oamenii legii, care l-au supus unui control. Șoferul avea mașina plină cu oameni, pentru că îi transporta în regim de taxi. S-a gândit, cel mai probabil, să facă bani pe această cale, însă nici prin cap nu i-a trecut că ai nevoie și de o autorizație în acest caz.

Ce amendă uriașă i-au dat polițiștii

După ce polițiștii i-au explicat ce greșeală a comis, aceștia i-au aplicat și o sancțiune usturătoare: suma de 5.000 de lei! S-a ales și cu permisul auto suspendat. Șoferul a fost prins în timp ce transporta oameni în regim de taxi, fără să fie autorizat în acest sens. Drept răsplată, autoritățile i-au luat permisul și i-au dat o amendă mare.

„Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe strada Sucevei, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 69 de ani, din comuna Corni. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta persoane, în regim taxi, fără a fi autorizat în acest sens. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, totodată fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului”, au transmis oamenii legii.

Așa că, șoferii care fac această greșeală trebuie să ia aminte la cazul botoșăneanului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...