Amendă de 30.000 de lei pentru proprietarul unei clădiri folosite ca depozit de gunoi (fotogalerie)

Amendă de 30.000 de lei pentru proprietarul unei clădiri folosite ca depozit de gunoi (fotogalerie)

Proprietarul unei clădiri degradate din orașul Flămânzi a fost sancționat cu amendă în valoare de 30.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu, pentru necolectarea deșeurilor depozitate în interiorul imobilului și în jurul acestuia.

Comisarii de mediu au descoperit, în timpul unui control desfășurat săptămâna trecută, că erau depozitate deșeuri menajere, textile, ambalaje din plastic, cabluri electrice, anvelope uzate, bucăți de tablă pentru acoperiș, deșeuri vegetale și furaje depreciate. Aceștia au solicitat proprietarului să curețe zona până luni, 20 iulie, ceea ce nu s-a întâmplat.

„Având în vedere faptul ca proprietarul nu a luat măsuri de salubrizare a amplasamentului, fapt ce constituie obligație prevazuta de OUG 195/2005 aprobată cu modificari prin Legea 265/2005 privind protectia mediului, cu modificarile și completarile ulterioare, art.94, alin.1, lit.r a fost aplicată amendă contravențională prevăzută de art.96, alin.1, pct.10, respectiv 30.000 lei”, arată reprezentanții Gărzii de Mediu.




 

 

Spune-ne opinia ta