Amenda de 24.000 de lei pentru MDP Service din Dorohoi

Amenda de 24.000 de lei pentru MDP Service din Dorohoi
Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani, pornind de la obiectivele stabilite în Planul comun de acţiune privind reducerea incidenţei muncii nedeclarate în ziua de 25 iulie 2011, s-a efectuat un control la S.C. MDP SERVICE S.R.L. Dorohoi privind modul în care se respectă prevederile legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă pentru identificarea şi sancţionarea cazurilor de muncă nedeclarată şi a securităţii şi sănătăţii în muncă din cadrul societăţii.

În urma verificărilor în domeniul relaţiilor de muncă s-au constatat următoarele:

-La verificarea efectuată la Punctul de lucru al societăţii situat în Dorohoi au fost identificate doua persoane care prestau activitate în interesul angajatorului, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, anterior începerii activităţii, după cum rezultă din fişele de identificare completate de persoanele respective, precum şi din nota de relaţii dată de administratorul societăţii:

-Angajatorul nu a prezentat la solicitarea inspectorului de muncă evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat contrar prevederilor art. 119 din Codul Muncii.

-Angajatorul nu a transmis la inspectorat Registrul general de evidenţă al salariaţilor cu datele specifice ale unui angajat

Pentru faptele reţinute în sarcina angajatorului de a primi la lucru doua persoane fără a le întocmi contracte individuale de muncă în formă scrisă, fiind încălcate prevederile art. 16 (1) din Codul muncii, Legea nr. 53/2003, republicată, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei.

Totodata, s-au aplicat două avertismente pentru neţinerea evidenţei orelor de muncă prestate de către salariaţii societăţii şi netransmiterea la inspectorat a Registrului general de evidenţă al salariaţilor cu datele specifice contractului individual de muncă a unui angajat.

În urma verificărilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au constatat următoarele deficienţe: lipsa evaluării riscurilor pe linie de securitate şi sănătate în muncă, lipsa planului de prevenire şi protecţie pe linie de securitate şi sănătate în munca; nefinalizarea verificării rezistenţei de dispersie a prizelor de pământ; lipsa evaluării riscurilor pentru acordarea echipamentelor individuale de protecţie funcţie de riscurile de linie de securitate şi sănătate în muncă; lipsă ecrane de protecţie la strunguri şi la polizor; neefectuarea examenului medical periodic care să fie efectuat de nu medic de medicina muncii şi să obţină Fişa de aptitudini, fişele de instruire pe linie de securitate şi sănătate în muncă sunt completate cu prevederile unor actele legislative abrogate, lipsind şi consemnarea altor mijloace de instruire, se arata intr-un comunicat al ITM Botosani.

Pentru neconformităţile constatate în domeniul securităţii şi sănătaţii în muncă, societatea a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 4.000 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
27

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
82

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
880

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...