Ambasadorul Republicii Irak în România a vizitat Botoșaniul: "Suntem interesați de legăturile interculturale dintre țările noastre"

Ambasadorul Republicii Irak în România a vizitat Botoșaniul: "Suntem interesați de legăturile interculturale dintre țările noastre"
Ambasadorul Republicii Irak în România, Excelența SA Mohammed Saeed AL-SHAKARCHI, a fost prezent, vineri, la Botoșani unde a avut o întâlnire cu autoritățile locale și județene.



Discuţiile s-au axat pe prezentarea oportunităţilor de investiţii pe care le oferă judeţul Botoşani şi promovarea acestora pe plan internaţional.

Mohammed Saeed AL-SHAKARCHI a spus după înâlnirea cu oficialitățile că impresia pe care i-a lăsat-o județul Botoșani este una foarte bună, catalogându-l ca având potential.

"Întâlnirea a fost fructuoasă, după părerea mea. Am prezentat oportunitățile care sunt în momentul de față în Irak. Suntem interesați și de legăturile interculturale dintre țările noastre, de o comunicare. Să înfrățim județul și orașul Botoșani cu o entitate locală de la noi, din Irak", a spus  Mohammed Saeed AL-SHAKARCHI.



Ambasadorul Irakului în România a mai spus că sunt trei căi prin care se pot realiza legături cu țara sa.

"Sunt cererile de ofertă, licitațiile, sunt
investițiile și exporturile., prin care firmele românești pot avea acolo investiții profitabile. Pot conta și pe un partener bancar acolo sau pot benficia de un parteneriat local cu guvernul central de acolo sau cu guvernul local. A treia cale, exporturile, iar piața din Irak este deschisă, este liberă, produsele sunt binevenite, produse de calitate, la standarde europene", a adăugat oficialul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transportatorii de mărfuri și persoane, luați la verificat de polițiști!

astăzi, 20:31
29

În perioada 13-20 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea legalității transportului de mărfuri și persoane pe raza întregul...

Spectacolul „Vasilache şi Mărioara” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache" din Botoșani

astăzi, 19:57
21

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Adelina Cojocariu, Ioana Buta, Pavel Petraşi şi Cosmin Tanasă!„Cea mai vestită poveste despre cel mai vestit cuplu românesc, Vasil...

Poliţiştii botoşăneni, alături de elevi în „Săptămâna prevenirii criminalităţii” (Foto)

astăzi, 19:25
30

Prima zi a  „Săptămânii prevenirii criminalităţii 2024” a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor,  poliţiştii de prevenire fiind alături de elevii din cla...