Ambasadorul Italiei: Sunteti o tara cu impozite foarte mici si pamanturi neexploatate

Ambasadorul Italiei: Sunteti o tara cu impozite foarte mici si pamanturi neexploatate
Ambasadorul Italiei la Bucuresti, Mario Cospito, considera ca Romania este o tara cu impozite foare mici si pamanturi fertile, dar neexploatate.

Aflat in perioada finala a misiunii sale diplomatice la Bucuresti, ambasadorul italian considera ca relatia dintre cele doua tari s-a imbunatatit in ultimii patru ani, precum si relatiile cu mediul de afaceri.

 Totodata acesta a vorbit, la Digi 24, despre agricultura din Romania si despre modul in care aceasta poate fi ajutata, inclusiv de catre Italia.

 "Credem ca agricultura ofera mari posibilitati aici, in Romania. Aveti pamanturi fertile, pana acum majoritatea lor neexploatate, iar Italia are expertiza importanta in acest domeniu, acumulata timp de secole, exploatand pamanturile dificile din Italia. Astazi suntem unul din cei mai importanti producatori de produse agroalimentare din lume.

 Am facut deja investitii prin cumpararea de pamanturi arabile, dar repet, cautam alte oportunitati. Investitorii nostri vor sa stie ce castiguri vor avea din aceste investitii, dar, repet, consider si consideram colaborarea dintre Romania si Italia pe acest plan unul foarte important pentru viitorul apropiat. In acest moment, daca imi amintesc bine, 80% din necesitatile alimentare ale Romaniei sunt importate. De aceea agricultura trebuie sa fie o prioritate pentru politica Romaniei, si suntem gata sa ajutam Guvernul roman sa imbunatateasca sectorul agricol", a declarat Mario Cospito.

 Acesta este de parere ca mediul de afaceri din tara noastra este unul bun, dar si ca birocratia poate fi imbunatatita.

 "Sunteti o tara membra a Uniunii Europene, impozitele sunt foarte mici, sa luam in considerare ca aveti 16%, in Italia avem in anumite sectoare 50%. Deci sunt multe avantaje competitive pe care trebuie sa le exploatam la maximul posibilitatilor, deoarece competitia internationala este foarte puternica, si trebuie sa va imbunatatiti pe cat posibil acest mediu", a mai spus ambasadorul Italiei la Bucuresti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
5

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
54

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
15

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...