Ambasadorii din UE, la Parlament. Au cerut explicaţii pentru Codul penal

Ambasadorii din UE, la Parlament. Au cerut explicaţii pentru Codul penal
Ambasadorii Germaniei şi Olandei la Bucureşti au venit joi la Parlament pentru a discuta cu deputaţi din Comisia juridică, pe tema modificărilor la Codul penal. Deputaţii au discutat şi cu ambasadorul Franţei, urmând să se întâlnească şi cu emisarul Marii Britaneii.

Ambasadorii Germaniei şi Olandei la Bucureşti au avut o întâlnire, la Parlament, cu deputaţi din Comisia juridică, pe tema modificărilor la Codul penal. O întâlnire similară a avut şi ambasadorul Franţei. Conform unor surse parlamentare, tot în cursul zilei de joi deputaţi din Comisia juridică se vor întâlni şi cu ambasadorul Marii Britanii.

Întâlnirile nu au fost anunţate public, iar discuţiile au avut loc în cabinetul preşedintelui Comisiei juridice, Bogdan Ciucă. La discuţii au participat doar o parte a membrilor comisiei.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a declarat că discuţiile cu ambasadorii au avut ca scop "clarificări pe fiecare articol în parte" în privinţa modificărilor la Codul penal, el precizând că vor urma şi alte întâlniri.

"Nu au fost abordări politice deloc. (...) Discuţiile au avut ca scop nişte clarificări. (...) Au fost foarte deschise discuţiile şi foarte concrete, pe fiecare articol în parte. Cred că s-au lămurit că nu e o problemă ce ţine de fond, ci de formă", a spus Ciucă.

Preşedintele Comisiei juridice a menţionat că "mai urmează şi alte întâlniri". El a apreciat totodată că va trebui să fie o decizie politică ce se va întâmpla cu proiectele de lege.

Critici dure de la statele UE şi de la SUA


Ambasadele Statelor Unite, Olandei, Germaniei şi ambasadorul britanic, Martin Harris, au criticat, miercuri, amendamentele aduse la Codul Penal de către deputaţi.
 

realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zilele municipiului Botoșani în atenția jandarmilor și în acest an! (foto)

astăzi, 14:05
3

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele care vor asigura ordinea și siguranța publică la Zilele municipiului Botoșani, manifestare cultural-artistică organizată &i...

Moartea cutremurătoare a lui Ionuț în Italia, în noaptea de Paști, într-un container de haine uzate!

astăzi, 13:32
370

Costantin Romeo Ionuț Antonie, tânăr român de 23 de ani, a murit într-un mod tragic duminică noaptea spre luni, în timp ce încerca să sustragă haine dintr-un contain...

El este cel mai scump „fotograf” din Botoșani, o poză depășește 1300 de lei!

astăzi, 12:49
784

Cel mai scump „fotograf” vine din Botoșani. Mai exact, de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.O poză făcută de el îi face pe...