Alte distrugeri provocate de grindină în judeţ! FOTO

Alte distrugeri provocate de grindină în judeţ! FOTO


Meteo Nord- Est

Furtunile anunţate de meteorologi şi-au făcut deja de cap în judeţ, producând pagube importante în gospodăriile sătenilor şi în culturi.

În judeţul Botoşani, localităţile Cândești, Dersca, Lozna, Mihăileni şi Vârfu Câmpului au fost avertizate de meteorologi cu COD GALBEN deoarece se vor semnala intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici și medii, averse ce vor depăşi 20...25 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Grindină de mărimea unui ou de porumbel s-a semnalat însă la Cristineşti, acolo unde gheaţa a distrus viile şi nu numai. Primarul comunei, Marinel Stredie, spune că satul Cristineşti a fost cel mai afectat.

"Când s-a pornit furtuna, eu eram la jumătatea distanţei dintre Cristineşti şi Dragalina, însă nu am prins gheaţă. Acum ne ocupăm de pagube, încercăm să aflăm cât şi unde au fost distrugeri. Am fost informaţi de dimineaţă despre fenomenele meteo deosebite, am primit avertizări şi acestea ar fi valabile până la noapte la ora 23.00", spune Marinel Stredie.

Potrivit Meteo Nord- Est, astfel de fenomene s-au manifestat în mai multe comune din nordul judeţului, inclusiv la Hudeşti şi Suharău.

FOTO: Facebook Meteo Nord-Est


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

astăzi, 20:15
46

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:33
71

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
73

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...