Alocatii mai mari pentru copii de la 1 ianuarie

Alocatii mai mari pentru copii de la 1 ianuarie

 Mariana Campeanu  ziare.com

Alocatiile de stat pentru copii au fost marite in cadrul sedintei de Guvern de azi, cu 4,8%, a anuntat ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

"In sedinta de Guvern au fost majorate alocatiile de stat. S-a facut indexarea acestora cu inflatia si s-a ajuns la o majorare cu 4,8%. Majorarea se aplica din luna ianurie 2009. De alocatie beneficiaza inclusiv tinerii care au implinit 18 ani", a declarat Campeanu.

Majorarea de 4,8% din alocatia de 40 de lei inseamna ca minorii vor primi inca 2 lei in fiecare luna incepand din ianuarie 2009.

Tot miercuri, Guvernul a hotarat si indexarea cu 8% a alocatiei copiilor aflati in plasament, incepand cu ianuarie 2009; cuantumul lunar al acestei alocatii va creste de la 90 la 97 lei.

De asemenea, mamele vor primi la nasterea copilului o alocatie de 230 lei (fata de 213 lei, cat este in prezent), incepand din ianuarie 2009, cu aproximativ 8% mai mult. Alocatia se acorda pentru primii patru copii nascuti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
15

Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevil...

Programul casieriilor Nova Apaserv în vacanța de Paște!

astăzi, 15:52
31

În perioada 1 – 7 mai casieriile societății Nova Apaserv vor avea un program diferit. Astfel, de 1 Mai doar unele casierii vor fi deschise publicului.Este vorba despre cea de pe Bule...

(P) Ghid complet pentru achiziționarea unui nou aragaz

astăzi, 15:40
54

Cu ce îți petreci cel mai mult timp în bucătărie? Cu gătitul, desigur! Asta înseamnă că ai nevoie de cele mai bune aparate care să-ți ușureze munca și să facă din rețete...