Alina Gorghiu îl acuză pe prefectul de Botoşani de activitate politică pro- PSD! Macaleţi neagă şi cere dovezi

Alina Gorghiu îl acuză pe prefectul de Botoşani de activitate politică pro- PSD! Macaleţi neagă şi cere dovezi
Prezentă la Botoşani, Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL, a făcut un apel la ministrul de interne Petre Tobă să cerceteze implicarea în politică a prefectului de Botoşani, Costică Macaleţi, susţinând însă că PNL nu are o propunere în privinţa succesorului acestuia.

"Am vorbit despre nevoia de depesedizare a administraţiei. Vă spun astăzi că sunt extrem de dezamăgită şi cer domnului ministru Tobă să facă o verificare în teren a prefectului de la dumneavoastră din judeţ, domnul Macaleţi. În discuţii cu cetăţeni care nu au legătură cu politica, mi s-a spus că participă la nenumărate activităţi ale PSD, că face discuţii politice cu primari încercând să-i atragă în PSD, că a fost unul dintre cei care a încurajat migraţia politică pe ordonanţa 55 şi, colac peste pupăză, vrea să şi candideze din partea PSD-ului la alegerile locale. Eu vă spun că aşa ceva, în România, este cheia sărăciei şi a insuccesului! Vreau să văd un înalt funcţionar public care să-şi respete funcţia şi să-şi facă aşa cum trebuie datoria. Şi insist pe prefecţii care sunt cu normă întreagă la PSD, pentru că aceştia, teoretic, trebuie să asigure, alături de Autoritatea Electorală Permanentă, alături de Guvern, alegerile locale. Nu poţi să ai sentimentul că sunt alegeri corecte în Botoşani câtă vreme omul ăla este trup şi suflet cu PSD-ul", a declarat Alina Gorghiu.

Prefectul Costică Macaleţi neagă însă că s-ar implica în activitatea politică, în general, şi în activitatea politică a PSD, în particular.

"În primul rând, eu nu am fost la nicio acţiune politică a PSD, ci am participat la o acţiune administrativă, iniţiată de primarul Ovidiu Portariuc. Pe de altă parte, dacă doamna Gorghiu poate să demonstreze că eu am participat la acţiuni politice, nu este cazul ca Guvernul să mă demită din funcţie, pentru că renunţ singur la funcţie", declară prefectul Costică Macaleţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
377

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
400

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
242

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...