Alimentele devin bombă din cauza căldurii! Sfaturi pentru siguranţa alimentelor pe timp de vară
Stiri Botosani Sunday, 27 July 2014 ActualitateBacteriile din mâncare se pot reproduce mult mai repede la temperaturi între 4 şi 60 de grade Celsius,conform liderului echipei de educaţie de la centrul de Administrare a Alimentaţiei şi Medicamentelor pentru Siguranţa Alimentelor şi Aplicarea Nutriţiei, Marjorie Davidson. "Din fericire există foarte multe metode prin care se poate preveni îmbolnăvirea", a subliniat Davidson într-un comunicat de presă.
Sfaturi prin care se pot preveni bolile legate de alimentaţie:
Spală-te pe mâini
Cheia să previi înmulţirea bacteriilor este să te speli insistent şi frecvent pe mâini cu apa şi săpun timp de cel puţin 20 de secunde înainte şi după ce mânânci şi după ce foloseşti toaleta. Dacă eşti afară şi nu există baie în care poţi face acest lucru, foloseşte apa din sticlă şi şerveţele de hârtie. De asemenea, este bine să foloseşti şi şerveţele umede.
Nu amesteca mâncărurile crude cu cele gătite
Dacă ai o farfurie în care a fost carne crudă sau fructe de mare, nu o folosi pentru altceva până nu o speli în apă caldă cu detergent. Ustensilele şi suprafeţele de gătit trebuie şi ele curăţate.
Preparatele marinate în congelator
Nu depozita preparatele marinate în orice colţ al bucătăriei. Păstrează-le la rece până când sunt gata să fie gătite. Nu refolosi saramura pe post de sos. Dacă e necesar, păstreaz-o separat de carnea crudă sau peşte.
Găteşte măncarea bine
Foloseşte un termometru pentru mâncare ca să verifici dacă mâncarea a fost gătită corect, încât să dispară orice urmă de bacterii. Hamburgerii trebuie gătiţi la 70°C. Puiul trebuie să aibă în interior o temperatură de 73°C. Alte mâncăruri care sunt parţial gătite la cuptorul cu microunde ar trebui imediat puse pe grătar sau pregătite la aragaz. Mâncarea reîncălzită trebuie să aibă temperatura optimă de 73°C.
Nu lăsa mâncarea afară
Este important să dezgheţi sau să ţii la rece mâncarea într-un interval de două ore. Dacă temperature camerei este de peste 32°C , mâncarea nu ar trebui lăsată afară mai mult de o oră.
Mâncarea rece ar trebui să rămână rece
Mâncarea care trebuie păstrată rece ar trebui să fie ţinută la 4°C. Feluri precum salată cu pui sau deserturi pot fi depozitate în feigider sau pe un pat de gheaţă. În timp ce gheaţa se topeşte, apa trebuie evacuată şi în locul ei adăugată gheaţă pentru a ne asigura că mâncarea rămâne rece.
www.doctorulzilei.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Botoșănean condamnat pentru tentativă la omor, ridicat de polițiști și dus în arest!
Acesta a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor. Bărbatul a fost depistat în localitatea de domiciliu, fiind re...
Tărâm de poveste pentru cei mici pe scena Teatrului „Vasilache” din Botoșani! (foto)
Beneficiarii acestui moment deosebit au fost elevii Școlii Nr. 2 din Parcul Tineretului, împreună cu structurile din subordine, câțiva copii de la Școala Nr. 16, precum și micuții de...
Iftime, în ”pană de 5 milioane de euro”: ”E o situație grea la mine, nu mă ajută nimeni de aici. Zero stadion, zero ajutor!”
La o zi după marele anunț făcut de Genoa, Valeriu Iftime a comentat afacerea făcută de Dan Șucu. Pentru patronul de la FC Botoșani, lucrurile sunt puțin neclare și nu înțelege ce l-a f...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.44 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici