Alimentele devin bombă din cauza căldurii! Sfaturi pentru siguranţa alimentelor pe timp de vară
Stiri Botosani Sunday, 27 July 2014 ActualitateBacteriile din mâncare se pot reproduce mult mai repede la temperaturi între 4 ÅŸi 60 de grade Celsius,conform liderului echipei de educaÅ£ie de la centrul de Administrare a AlimentaÅ£iei ÅŸi Medicamentelor pentru SiguranÅ£a Alimentelor ÅŸi Aplicarea NutriÅ£iei, Marjorie Davidson. "Din fericire există foarte multe metode prin care se poate preveni îmbolnăvirea", a subliniat Davidson într-un comunicat de presă.
Sfaturi prin care se pot preveni bolile legate de alimentaţie:
Spală-te pe mâini
Cheia să previi înmulÅ£irea bacteriilor este să te speli insistent ÅŸi frecvent pe mâini cu apa ÅŸi săpun timp de cel puÅ£in 20 de secunde înainte ÅŸi după ce mânânci ÅŸi după ce foloseÅŸti toaleta. Dacă eÅŸti afară ÅŸi nu există baie în care poÅ£i face acest lucru, foloseÅŸte apa din sticlă ÅŸi ÅŸerveÅ£ele de hârtie. De asemenea, este bine să foloseÅŸti ÅŸi ÅŸerveÅ£ele umede.
Nu amesteca mâncărurile crude cu cele gătite
Dacă ai o farfurie în care a fost carne crudă sau fructe de mare, nu o folosi pentru altceva până nu o speli în apă caldă cu detergent. Ustensilele ÅŸi suprafeÅ£ele de gătit trebuie ÅŸi ele curăţate.
Preparatele marinate în congelator
Nu depozita preparatele marinate în orice colÅ£ al bucătăriei. Păstrează-le la rece până când sunt gata să fie gătite. Nu refolosi saramura pe post de sos. Dacă e necesar, păstreaz-o separat de carnea crudă sau peÅŸte.
Găteşte măncarea bine
FoloseÅŸte un termometru pentru mâncare ca să verifici dacă mâncarea a fost gătită corect, încât să dispară orice urmă de bacterii. Hamburgerii trebuie gătiÅ£i la 70°C. Puiul trebuie să aibă în interior o temperatură de 73°C. Alte mâncăruri care sunt parÅ£ial gătite la cuptorul cu microunde ar trebui imediat puse pe grătar sau pregătite la aragaz. Mâncarea reîncălzită trebuie să aibă temperatura optimă de 73°C.
Nu lăsa mâncarea afară
Este important să dezgheÅ£i sau să Å£ii la rece mâncarea într-un interval de două ore. Dacă temperature camerei este de peste 32°C , mâncarea nu ar trebui lăsată afară mai mult de o oră.
Mâncarea rece ar trebui să rămână rece
Mâncarea care trebuie păstrată rece ar trebui să fie Å£inută la 4°C. Feluri precum salată cu pui sau deserturi pot fi depozitate în feigider sau pe un pat de gheaţă. În timp ce gheaÅ£a se topeÅŸte, apa trebuie evacuată ÅŸi în locul ei adăugată gheaţă pentru a ne asigura că mâncarea rămâne rece.
www.doctorulzilei.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Atenție! Cod Galben de instabilitate atmosferică în mai multe localități din județul Botoșani!
Meteorologii au actualizat prognoza È™i au emis o atenÈ›ionare tip cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru o parte din judeÈ›ul BotoÈ™ani, valabilă, astăzi, până la ora 20...
Gestul revoltător al unui bărbat din Suceava. Și-a făcut singur dreptate și a împușcat câinele vecinului!
Un bărbat din Suceava È™i-a făcut singur dreptate, cu o armă de vânătoare. Enervat la culme, acesta a împuÈ™cat câinele vecinului Un bărbat în vârstă de 57 de an...
Bolojan lansează reforma administrației locale: mai puțini angajați, mai puțini polițiști locali, funcționari partajați!
Pachetul, aflat încă în dezbatere publică, ar urma să fie finalizat până la sfârÈ™itul lunii iulie. „AdministraÈ›ia locală este foarte importantă, pentru că È...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 1.80 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici