Alimente si ierburi cu proprietati antibiotice
Stiri Botosani Monday, 19 December 2011 ActualitateUnele dintre ele au efecte antibiotice, aparand corpul de microbi si fel de fel de alte microorganisme care ti-ar putea face rau. Mai toti specialistii avertizeaza in ultima vreme legat de antibioticele sintetice, adica pastilele la care multe persoane sunt tentate sa recurga atunci cand se imbolnavesc.
Acestea te ajuta pe moment, dar daca sunt folosite in exces vor ajuta virusurile sa dezvolte o rezistenta la tratament, iar organismul tau nu va mai avea cum sa fie aparat.
Antibioticele naturale, insa, cele luate din produsele alimentare, sunt cat se poate de bune si nu au aceste efecte negative. Iata ce poti consuma pentru a tine departe microorganismele, potrivit Care2:
Ceapa si usturoiul
Aceste doua alimente inrudite, cu proprietati antibacteriene, sunt folosite de multi ani in medicina populara pentru a trata de la mici inconveniente pana la inflamatii severe, atat interne, cat si externe. Sulful continut reprezinta elementul-cheie.
In cadrul unui studiu, usturoiul a fost testat pe soarecii expusi la stafilococi. Rezultatele au aratat ca el a aparat soarecii de elementele patogene si le-a redus in mod semnificativ procesele inflamatoare.
Atat usturoiul, cat si ceapa sunt bune pentru prevenirea racelilor si a gripei, iar usturoiul, cu proprietatile sale antifungice, previne infectiile. Ceapa are numerosi fitonutrienti ce indeparteaza radicalii liberi din organism, care, lasati necontrolati, ar putea duce la cancer.
Mierea
Mierea este folosita de cand lumea pe post de tratament antibiotic, fiind buna pentru numeroase boli si pentru vindecarea mai rapida a ranilor. Contine enzime care elibereaza peroxid de oxigen si impiedica vietuirea bacteriilor. In medicina chinezeasca, mierea este consumata pentru buna functionare a ficatului, pentru neutralizarea toxinelor si pentru ameliorarea durerii.
Datorita proprietatilor sale antibacteriene, este eficienta si in cazul bacteriei Heliobacter pylori si a ulcerului stomacal.
Varza
Impreuna cu broccoli, conopida si napul, varza este recunoscuta pentru proprietatile ei tamaduitoare. Un motiv este reprezentat de sulful pe care il contine, altul fiind vitamina C, considerata un antibiotic natural. O cana de varza ofera in jur de 75% din cantitatea zilnica permisa.
Varza este foarte buna in cazurile de ulcer al stomacului. Bea cate o jumatate de cana de suc de varza de 2-3 ori pe zi, inainte de mese, pentru 2 saptamani. Adauga o jumatate de lingurita de miere naturala, nefiltrata si amesteca.
Poti folosi acest aliment si pe suprafata pielii, scapand de durerile de sani provocate de sindromul premenstrual sau in cazul in care alaptezi.
Mancare fermentata
Din ce in ce mai multi doctori recomanda sa iei probiotice impreuna cu tratamentele antibiotice pentru a inlocui microflora care este distrusa de acest tip de pastile. Legumele fermentate sunt incarcate de asemenea microorganisme bune si le poti gasi sub forma de concentrat, de capsule, la magazinele naturiste. Si daca mananci muraturi, insa, vei beneficia de acelasi ajutor.
Probioticele ajung astfel usor in intestine si de aici se duc acolo unde este nevoie de ele in organism.
Mirodenii
Exista numeroase mirodenii cu proprietati antimicrobiene, pe care le poti folosi zilnic in diverse feluri de mancare pentru a te bucura de efectele lor. Dintre ele, trebuie amintite menta, busuiocul, scortisoara, rozmarinul, oregano, piperul, ghimbirul, patrunjelul, mustarul, nucsoara sau chimenul dulce.
ziare.com
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Calendar ortodox, 23 ianuarie: Sf. Sfinţit Mc. Clement, Episcopul Ancirei; Sf. Mc. Agatanghel; Sf. Părinţi de la Sinodul al VI-lea Ecumenic
Sfântul Clement era din Ancira Galatiei şi s-a născut către anul 280 din tată păgân şi din mamă creştină, pe care o chema Sofia. A intrat în mănăstire la vârsta de 1...
Au început încrierile la Concursul Regional de creație literară și plastică „Dumnezeu, Biserica și eu"
„Acest concurs este o parte din sufletul meu! Vă invit pe toți să vă alăturați sufletului meu! Să adunăm copiii în numele credinței, să-i învățăm să se roage, să re...
Lansare de carte: Constantin Iftime, „Eseul carnivor”, la Galeriile de Artă din Botoșani!
Poet, prozator și publicist, Constantin Iftime prezintă în noua sa carte, apărută în 2025 la Editura Gri din București, o serie de 45 de eseuri care se deschid ca un evantai de lumin...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.74 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici