Alimente care se strica, daca le pastrezi in frigider

Alimente care se strica, daca le pastrezi in frigider
Unele alimente se pastreaza in frigider. Neaparat! Altele se simt mai bine daca sunt pastrate la temperatura camerei. Uneori acestea din urma ajund in frigider, desi locul lor nu este acolo.

Sosurile picante. Nu-i nevoie sa le pastrezi la rece. Gustul si aroma se atenueaza, iar continutul acestora le face rezitente la temperatura mediului ambiant pana la trei ani. In plus frigul si umezeala din frigider le altereaza gustul si aroma, scrie Yahoo Shine .

Cartofii se strica daca sunt pastrati in frigider. In plus textura lor are de suferit. Nu pastra la frigider nici macar cartofii dulci. Cel mai bine acestia se patreaza in pungi de hartie, la loc intunecat.

Painea se strica si poate sa mucegaiasaca in cazul in care o pastrezi in frigider. Orice tip de paine rezita doua-trei zile la temeperatura din bucatarie. Daca vrei sa o pastrezi timp indelungat, congeleaz-o.

Ceapa nu are ce cauta in frigider. Continutul ei se pastreaza timp indelungat daca este tinuta in pungi de hartie sau in plasele cu gauri in care este ambalata. In plus, un sfat: nu tine niciodata ceapa aproape de cartofi. Pusi impreuna, cartofii strica ceapa.

Usturoiul trebuie pastrat la temperatura camerei si in niciun caz in frigider. Usturoiul nu se strica si poate fi pastrat cel putin doua-trei luni fara probleme. Tinut la rece se usuca, se stafideste si isi pierde aroma.

Tine la frigider doar rosiile foarte coapte, dar niciodata mai mult de trei zile. Este foarte bine daca pastrezi intr-o punga de hartie la temperatura camerei, rosiile abia cumparate o zi, doua. In acest fel se vor coace. Abia apoi tine-le la rece, in frigider.

Cafeaua nu se pastreaza la rece. Variatiile de temperatura favorizeaza aparitia condensului care altereaza si aroma si gustul. Cafeaua macinata sa pastreaza cel mai bine intr-o cutie de metal, inchisea ermetic, la temperatura mediului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
83

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
29

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
112

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...