Alimente care iti fac rau, desi tu crezi ca sunt bune

Alimente care iti fac rau, desi tu crezi ca sunt bune
Nu intotdeauna ceea ce crezi a fi alimentatie sanatoasa chiar se incadreaza in aceasta categorie. Poate ca te-ai gandit sa-ti schimbi stilul de viata, sa ai o alimentatie sanatoasa si, cu toate acestea rezultatele se lasa asteptate.

Este adevarat ca nu se intampla minuni peste noapte, insa cu toate acestea, desi iti doresti sa slabesti si chiar daca ai o alimentatie sanatoasa, lururile nu merg deloc asa cu te-ai fi asteptat. Vezi mai jos lista cu alimente pe care multi le-ar include intr-o alimentatie sanatoasa, dar care in realitate nu sunt atat de sanatoase.

Sucurile dietetice

Oamenii de stiinta considera ca sucurile dietetice sunt chiar mai rele decat versiunile lor normale, pline de zahar. Exista studii care au aratat ca sucurile dietetice, de fapt, ajuta la acumularea de kilograme. Una dintre teorii sustine ca sucurile dietetice stimuleaza apetitul, asa ca oamenii consuma mai multe calorii decat daca ar fi baut versiunea normala. Cateva studii facute pe animale au sugerat ca indulcitorii artificiali folositi in bauturile dietetice pot cauza acumularea de grasime, exact precum zaharul obisnuit. În plus, despre unii dintre acesti indulcitori, precum Aspartamul, se crede ca mareste riscul de a dezvolta anumite forme de cancer.

Branzeturi procesate

Cascavalul nu este chiar cea mai inspirata alegere, insa cascavalul procesat poate chiar sa-ti faca rau din punct de vedere al sanatatii. Si aici este vorba despre cascavalurile procesate folosite de catre lanturile de restaurante fast-food. Acestea au un continut extrem de mare de sare. Potrivit unor studii de specialitate, cascavalul pe care il contin unii hamburgeri are atat de multa sare, incat prin consumul a 1-2 felii poti depasi cantitatea maxima recomandata zilnic de sare.

Alunele americane

Alunele sunt in general sanatoase. Cele mai multe dintre ele contin vitamine, minerale, fibre si multe altele care fac bine organismului. Alunele americane nu sunt exceptia de la regula, insa nu sunt la fel de sanatoase. Majoritatea alunelor americane sunt prajite, au un continut ridicat de sare si sunt invelite in grasimi nesanatoase. Daca tot vrei alune americane alege variantele crude, fara adaos de sare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
112

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
461

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
176

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...